Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9000 Aero 2.3T — 1996

Fräscht och trevligt prestandaexemplar från Trollhättans bästa bilfabrik. Välvårdad Aero med få ägare, nuvarande har haft den i 23 år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis välanvänd, men samtidigt omtänksamt underhållen i ett fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13393
ONSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis välanvänd, men samtidigt omtänksamt underhållen i ett fint skick."

Beskrivning

Den levererades till sin första ägare i augusti 1996 och registrerades för trafik i Sverige 1996-08-15. Den första ägaren bytte av allt att döma in bilen hos en handlare i oktober 1998 och en man från Frändefors i Dalsland köpte den strax därefter. Ett år senare tog den nuvarande ägaren över bilen har sedan dess vårdat den som en bilmedveten ägare gör. Ifylld servicebok, service vid rätt tid och två nycklar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-06-20 
 • Avläst mätarställning
  219102 km 
 • Kw / hk
  165 / 225 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad enligt plan. Motor och låda känns solida med bra skjuts. Bra Michelindäck runtom. Nytt batteri, och kondensator och torkfilter till luftkonditioneringen byttes förra året. Besiktigad utan anmärkning 2022-08-17.

 • Skick interiör:

  Fin och exklusiv skinnklädsel i fräscht skick. Lite instegsslitage på förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Bra originallack i förhållande till körsträckan. Delvis omlackerad på 00-talet. Original SAAB avtagbar dragkrok.

 • Skick helhet:

  Prisvärd och vettig Aero i ett representativt skick. Balanserar på gränsen mellan bruksbil och samlarbil. Dubbade vinterdäck på aluminiumfälgar ingår, bra om man tillhör den förra vardagsbrukande kategorin. Eller om man rör sig som entusiastbil i våra osaltade områden i norr eller på Gotland.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-09-05
Ursprungsbesiktning: 1996-06-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1996-08-15
Senast godkända besiktning: 2022-08-17
Besiktigad tom: - 2023-10-31
Årsskatt: 2413 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Onsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG