Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 S — 1991

Den speciella modellen 900 S, med lättrycksturbon och 16 ventiler om 145 hkr, i ett härligt skick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Saab 900, alldeles nyss en vanlig syn på våra vägar, nu rödlistad och allt mer svårfångad. Här i en trevlig klassisk färgkombination i svart och ljusgrått."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15475
MALMBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Saab 900, alldeles nyss en vanlig syn på våra vägar, nu rödlistad och allt mer svårfångad. Här i en trevlig klassisk färgkombination i svart och ljusgrått."

Beskrivning

En mycket välbevarad och trevlig klassiker med få ägare och låga mil för åldern. Den senaste är en genuin Saab-entusiast, som ägt den sedan 2012. Ägaren innan, åren 1995-2012. Bilen förefaller vara helt i originalskick med välbevarad lackering och inredning. Utrustad med de eftertraktade Crosspoke-fälgarna i 16 tum med däck 195/16. Medföljer även Aero-fälgar 16 tum. Allt fungerar, även farthållaren.

Instruktionsbok, servicebok och diverse handlingar, kvitton och besiktningsprotokoll medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1991-06-12 
 • Avläst mätarställning
  126270 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel, grå 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Upplevs som smidig och stabil, Saab entusiasten känner igen sig. Ej kontrollerad undertill men hjulhus ser vettiga ut, finns detaljer som bör borstas rena och kontrolleras. Bilen ligger fint och rakt på vägen men ratten står lite snett, kan vara efter rattbyte, troligen enkel justering. Kopplingsbyte nyligen gjort, arbetsorder/kvitto finns.

 • Skick interiör:

  Mycket trevlig och fräsch inredning med original SAAB-gummimattor. Utrustad med original tillbehörsratt med lädergrepp. Tidstypisk Stereo som fungerar samt förvaringsfack för kassetter i mittkonsol (Saab original tillbehör). Värmekran lite trög, tendenser till taksläpp på några ställen, en liten "jäsning" nertill i mitten på förardörr.

 • Skick exteriör:

  Lackering fin och blank med smärre stenskott och enstaka dörruppslag samt minimalt pustgenomslag på motorhuv. Gummidetaljer fräscha, fälgar utan kantstöttor. Lite färgskav på torkararm. Lyktor och emblem i fint skick. Fint bagage med originalinredning och utrustning. Bubblor i plåt/lack vid bottenplugg på högersida, åtgärda nu eller avvakta och se.

 • Skick helhet:

  En mycket trevlig Youngtimer och version av svensk bilbyggarkonst och tradition. Här i den speciella S utgåvan med lättrycksturbo och 16 ventiler, som ger fina prestanda och lagom kraft i mellanregistret.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-10-07
Ursprungsbesiktning: 1991-06-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1991-06-12
Senast godkända besiktning: 2015-07-28
Besiktigad tom: 2016-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Saab kämpade på och sålde relativt bra under 70-talet. Modellerna började bli lite till åren, inte minst gällde det 96:an. Hursom i maj 1978 debuterade den nya modellen 900, som var en vidareutveckling av 99.an men med en helt annan aura. I och med den stretchade karossen upplevdes den annorlunda och fann många nya köpare världen över. Under modellåren 1979-1984, tillverkades en mängd olika versioner med 2-, 3-, 4- och 5- dörrars karosser. Allt från flärdfulla cabrioletbilar till praktiska familjebilar med fina utrymmen. Under de här åren bjöd SAAB på en mängd tekniska innovationer och säregna lösningar, vilket många gånger blev ett ställningstagande och gav en image hos köparna. SAAB-föraren var inte en mainstream person, de var Saab-folk och över hela härligheten svävande en Turbo-ande. Starkt jobbat av en liten fabrikant uppe i det kalla norden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG