Visa alla bilder
Visa film

Rover P6 V8 3500 — 1975

Svensksåld V8-engelsman i ett lågmilat och fint enägarskick med behov av en motoröversyn. Samma ägare i 45 år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och ett spännande skick på en bil som bara har rullat totalt 4 400 mil på 47 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14154
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover P6 V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och ett spännande skick på en bil som bara har rullat totalt 4 400 mil på 47 år."

Beskrivning

Den rullade några mil som demobil på Scanauto i Göteborg innan den första och enda brukande privatägaren köpte bilen 1977. Väldigt sparsamt använd efter det, senast besiktigad 1992, och de senaste 25 åren har den stått orörd i ett garage. Rostfri originalbil i ett orört långtidsförvarat fyndskick innebär också mekaniskt arbete, i synnerhet med motorns toppar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-12-08 
 • Avläst mätarställning
  44501 km 
 • Kw / hk
  105 / 143 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vid uppstartsservice har bilen fått nya tändstift, rengjord tank, oljebyte, översyn av bränsleledningar/förgasare och renoverad oljepump. Den startar och går, automatlådan växlar bra, men det är ett tydligt tickande ljud från V8:an. Bedömningen är att topparna, stötstänger och ventiler behöver en rejäl översyn alternativt en renovering. Vidare behöver bromsarna en genomgång, de har en lite svampig känsla. Fyra stycken fälgar, nytt avgassystem och bromsrör finns, liksom en original verkstadshandbok och specialverktyg.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen är i fint skick, men en rengöring efter 25 års stillestånd skulle göra gott för intryck, känsla och utseende. Resten av inredningen ger samma intryck, helt och fint.

 • Skick exteriör:

  Fin brun solid originallack med bra krom och detaljer. Inga synliga rostangrepp vare sig på plåt/lack eller undertill. En liten buckla syns på vänster bakskärm nedanför C-stolpen. Vinyltaket ser ut att vara i ett väldigt bra skick utan några angrepp undertill.

 • Skick helhet:

  En riktigt fin originalbil i ett vackert skick, men med ett behov av en hel del tekniska åtgärder innan den tas i bruk och i trafik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1993-10-28
Ursprungsbesiktning: 1975-12-08 (regbes) (Ombes:19751223)
Datum i trafik första gången: 1975-12-08
Senast godkända besiktning: 1992-10-07
Besiktigad tom: - 1994-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG