Visa alla bilder
Visa film

MG MGB GT 1.8 RHD — 1974

Totalrenoverad och mycket påkostad MGB GT med bl.a. en helt ny Heritage-Kaross från Storbritannien.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen ägs av en välkänd MG-entusiast som importerade den från Storbritannien 2014. Besiktigad och godkänd och klar för trafik. Värt att notera är att detta är en högerstyrd bil och den går fantastiskt fint och allt fungerar som det skall."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15401
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen ägs av en välkänd MG-entusiast som importerade den från Storbritannien 2014. Besiktigad och godkänd och klar för trafik. Värt att notera är att detta är en högerstyrd bil och den går fantastiskt fint och allt fungerar som det skall."

Beskrivning

2014, då den nuvarande ägaren deltog på en bilmässa i Storbritannien, så hittade han denna bilen och ville då inte missa chansen att köpa den. Säljaren hade då spenderat 14 400 pund på en helt ny kaross till bilen från MOSS Europé (som bl.a. är kända för sina karosser och delar till klassiska engelska bilar). Affären slutfördes på mässan och bilen importerades och registrerades sedan i Sverige 2014. 2015 fick bilen bl.a. nya kromade stötfångare, ny grill och en helt ny interiör för att möta ägarens högt satta krav. Det som verkligen är spännande med dessa helt nya karosser, är att de också är designade och anpassade för att kunna montera en V8-motor och även redo för att antingen välja vänster- eller högerstyrning.

En riktigt trevlig option från ägaren, är att en instrumentbräda och ett pedalställ avsett för konvertering av bilen till vänsterstyrning ingår. Vägmätaren visar 41746 miles, men den är troligen 141735 mile (228100 km)

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1975 
 • Första registreringsdatum
  2014-05-27 
 • Avläst mätarställning
  41746 miles 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Denna bil servas regelbundet och har körts endast på sommarmånaderna. Under vår provkörning så startade bilen lätt och bilen går smidigt och fint i både motor, växellåda och bromsar. Temperaturmätaren är trasig och måste bytas ut, men termostaten fungerar som den skall. När man startar bilen händer det inbland att startnyckeln inte fjädrade tillbaks till sitt ursprungliga läge. Bilen är besiktigad och är redo att köras hem.

 • Skick interiör:

  Inredningen byttes ut 2015 med nya säten, dörrsidor och paneler samt mattor, och allt detta är fortfarande i mycket gott skick. Innertaket är original och är i bra skick med några små märken. Instrumentbrädan har alla originalmätare och knappar. Det finns också en fin träratt.

 • Skick exteriör:

  Bilen är både rostfri och utan massa spackel 2015 monterades nyare stötfångare, grill i krom samt fina lättmetallfälgar med bra däck. Snyggt lackad. En mindre buckla på tröskeln på förarsidan finns (se bild).

 • Skick helhet:

  En mycket fin bil som den är, men med möjligheten att uppgradera till både med V8 motor och vänsterstyning, gör den ännu mer intressant.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-28
Ursprungsbesiktning: 2014-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-05-27
Senast godkända besiktning: 2022-05-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG