Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 SL — 1995

Klassisk Mercedes SL cabriolet i ett normalt välvårdat skick, men har funktionsproblem med den elektriska fällningen av suffletten.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt bestyckad med en lagom sexa och förhållandevis diskret utstrålning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15498
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SL ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt bestyckad med en lagom sexa och förhållandevis diskret utstrålning."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige från Tyskland 2004, när den var nio år gammal. Den har bara haft två ägare i Sverige varav den senaste i tre år. I Sverige har den alltid förvarats inomhus i garage. Bilens färgsättning är mörkgrönmetallic med svart skinnklädsel. Fin lack, delvis omlackerad i fronten. Några små repor och bättringar finns, men bra helhetsintryck. Ingen rost och inga skador. Bilen har aldrig varit krockskadad. Mätaren står på knappt 17 700 mil och det stämmer sannolikt med hänsyn till skicket. Original matchande hardtop i originalkulör i fint skick ingår. Fälgarna är M-B original 7 x 17 tum och däcken har drygt 50% kvar. Bilen är besiktigad godkänd 2022-10-04.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2004-03-13 
 • Avläst mätarställning
  176 889 km 
 • Kw / hk
  142 / 193 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trevlig modell med ett nedtonat maskineri, vilket gör den förhållandevis bränslesnål. Går fint i motor och låda. Inga vibrationer och bra bromsar. Suffletten har någon form av elektriskt fel. Man hör att det surrar och knäpper, men den fälls inte. Köparen får själv reparera detta. Extra styrdon för suffletten medföljer.

 • Skick interiör:

  Välvårdad och fin inredning med en fräsch skinnklädsel.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Bra lack, men några tvättrepor och några skav på stötfångarhörnen finns (bilder). Ingen rost. Suffletten är original och tyget är helt och fint. Bakrutans plast har en liten spricka som är lagad (bild). Hardtopen är hel och fin utan skador.

 • Skick helhet:

  Trevlig, vacker och tidlös modell med hög kvalitet. Prisvärd och eftertraktad bland många. Bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-10-27
Ursprungsbesiktning: 2004-03-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-03-13 (950223)
Senast godkända besiktning: 2022-10-04
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

SL-modellen R129 tillverkades mellan 1989 och 2001 och blev snabbt en värdig motståndare till såväl BMW:s 8-serie som Porsche 911. Mercedes-Benz nya SL byggde på E-klass och hade revolutionerande teknik som uppfällbar störtbåge och aktiva stötdämpare. På Mercedes Benz-vis kom SL med en rad motorer – varav 600 SL med den stora V12:an på 5,9 liter från S-klass var den absolut största som gick att beställa. Instegsmodellen var SL280 med 6-cylindrig motor på 2,9 liter och 193 hk, som aktuell bil har.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG