Visa alla bilder
Visa film

Ford Mustang 4,0 V6 Convertible — 2005

Trevlig välvårdad youngtimer som efter 17 år fortfarande känns helt modern att köra. Bra exemplar!

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig youngtimer för den som vill åka Ford Mustang Cabriolet med klassiska linjer och körglädje, utan att behöva ge avkall på bekvämlighet. Vi finner inget som kräver en direkt åtgärd. Här rekommenderas som vanligt service och löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14353
HOTING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig youngtimer för den som vill åka Ford Mustang Cabriolet med klassiska linjer och körglädje, utan att behöva ge avkall på bekvämlighet. Vi finner inget som kräver en direkt åtgärd. Här rekommenderas som vanligt service och löpande underhåll."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Clarksburg, West Virginia i februari 2006. Nuvarande ägare var på semester i USA och köpte bilen hösten 2010. Hastighetsmätaren är graderad i engelska miles. Mustangen hade rullat 67830 engelska miles när den kom till Sverige, vilket motsvarar 10 916 svenska mil. Ägarinnan har fler entusiastfordon och känner att hon inte hinner köra Mustangen. Den har bara rullat 150 mil på 12 år.

Bilen har stått avställd sedan 2018 och behöver en besiktning hos bilprovningen innan den är körklar. Alla instruktionsböcker och samt beställningsordern med optionslistan medföljer. Även de amerikanska original baklamporna och varsel/blinkersglasen medföljer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2011-05-19 
 • Avläst mätarställning
  110 647 km 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Light graphite Läder 
 • Färg
  Satin silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  V6 motor på 224 hk och manuell 5-växlad låda. Elektrisk sufflett, ABS-bromsar, air condition med mera. Normal teknisk funktion. Fin och stadig på vägen vid provkörning.

 • Skick interiör:

  Ljusgrå skinninredning i fullgott skick. En anmärkning finns. Ett av stolsfästena vid förarstolen har fått ytrost och missfärgat golvmattan lite. Se bild. I övrigt ser inredningen knappt använd ut. Fin sufflett med god passform.

 • Skick exteriör:

  Bilen är tillverkad i Flat Rock, Michigan och har fortfarande fabrikslackeringen. Den beställdes med en del options, se bild för specifikationen. Ett av tillvalen heter Exterior Sport Apperance. Innefattande bakre spoiler och svarta racing-stripes. Rak och fin med bra passform på karosspanelerna och dörrspringor. Det finns en liten bula i motorhuven, den är dock så svår att se, så jag fick märka ut den med en pil på fotografiet. M a o ingen stor sak. Vänster bakre fälg har lite trottoarskrap, samt en fälg saknar centrumvinge. Något ytrost på insidan av bagageluckan, enligt bild.

 • Skick helhet:

  En välvårdad Mustang Cab som efter 17 år fortfarande känns helt modern att köra. Finns några enstaka mindre anmärkningar, som inte hindrar bilens toppbetyg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-06-26
Ursprungsbesiktning: 2010-12-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-05-19 (060216)
Senast godkända besiktning: 2017-05-11
Besiktigad tom: 2018-07-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den femte generationens Mustang kallades internt för projekt S-197 under utvecklingsfasen. Den tillverkades av Ford i Flat Rock, Michigan mellan september 2004 och fram till juni 2014.

Totalt tillverkade Ford Motor Company inte mindre än 1 014 686 stycken exemplar av bilen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hoting

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG