Visa alla bilder

Daimler 2,5 V8 — 1963

Svensksåld tidig sextiotals-Daimler med en låg körsträcka på knappt 8 000 mil och en bra historik i ett charmigt och fint orört originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Orörda original Daimler-bilar med en låg körsträcka från tidigt sextiotal tillhör inte vanligheterna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15469
LÖDDEKÖPINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Orörda original Daimler-bilar med en låg körsträcka från tidigt sextiotal tillhör inte vanligheterna."

Beskrivning

Den levererades ny i november/december 1963, förmodligen i Malmö-trakten. De tre senaste ägarna har i alla fall hållit sig i Malmö/Lund-området. En av dem hade bilen stående i över 16 år och de övriga brukade även de bilen mycket sparsamt. Enligt uppgift stämmer den totala körsträckan på 79 249 km. Den nuvarande ägaren har kört drygt 100 mil på dryga tre år och ska nu koncentrera sig på andra stora och äldre engelska kompisar i samlingen. Senaste och därmed sista besiktningen gjordes 2016-08-31, bilen var alltså godkänd när de nya bestämmelserna började att gälla 2018-04-20.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  79249 km 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi kunde inte köra bilen vid dokumentationen, men enligt uppgift fungerar motor och låda som de ska göra utan problem och bromsarna likaså.

 • Skick interiör:

  Välbevarad och vackert patinerad inredning med en röd skönt insutten och mjukt välbevarad skinnklädsel. Utöver de orientaliska mattorna följer det också med tjocka Daimler-mattor i fin kvalitet (bild).

 • Skick exteriör:

  Original cellulosalack i ett vackert djupsvart och polerat skick tillsammans med fina kromdetaljer. Bra glas runtom och det följer med nyare gummilister till några av rutorna (bild).

 • Skick helhet:

  Värdig representant för ett lite ovanligare varumärke under Jaguar i ett väldigt trevligt originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1990-01-03 (Konvert
Ursprungsbesiktning: 1963-11-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-08-31
Besiktningsbefraid: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

En lite lyxigare version av Jaguars Mk2 med andra emblem, vågiga kromdetaljer, annan chassisättning och V8-motorn. Den första Daimlern under Jaguars vingar efter det att de köpte Daimler 1960. Motorn i 2,5/250 kom från Daimlers sportvagn SP250. Modellen tillverkades mellan 1962-1969 i drygt 17 600 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG