Visa alla bilder
Visa film

Willys MB Jeep — 1944

En ikon i världshistorien, här i ett bra militärt bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ärrad kämpe i gott skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
185 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14212
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Willys MB Jeep?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ärrad kämpe i gott skick."

Beskrivning

En Jeep som känns som om den kommer direkt från tjänstgöringen. Väl omhändertagen men ärrad som den kämpe den är. Den går bra och håller motortemperatur och oljetryck på rätt nivå. Den treväxlade lådan fungerar bra liksom kopplingen. Jeepen har även frihjulsnav fram. Det medföljer flera böcker som behandlar Jeep och dess skötsel. En hel del nya och begagnade reservdelar följer också med. Men kanske det allra mest spännande är rökaggregatet som man i skarpt läge använde för att lägga en "dimridå" för att fienden inte skulle veta var exakt Jeepen eller manskapet befann sig. Som kuriosa berättade säljaren att en tidigare ägare startat upp rökaggregatet vid en fest. Det tog flera timmar innan de hittade den igen på grund av den massiva röken. Man kanske inte ska tanka fullt nästa gång och även varsko räddningstjänsten samt även eventuellt flyget för att inte viktiga samhällsfunktioner ska sättas ur spel.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1944/1944 
 • Första registreringsdatum
  1980-05-29 
 • Avläst mätarställning
  36340 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bra oljetryck och går inte varm vid tomgångskörning.

 • Skick interiör:

  Det man kan kalla för inredning är i bra skick. Resten är penselbättrat.

 • Skick exteriör:

  Det ser ut som om den varit med i kriget. Smått bucklig och fältmässigt penselbättrad. Rätt tufft faktiskt. Ett kanvaskapell medföljer.

 • Skick helhet:

  En Jeep som känns som om den kommer direkt från tjänstgöringen. Väl omhändertagen men ärrad som den kämpe den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-04-24 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1980-05-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-05-29
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

De byggdes 1941-1945. Både Willys Overland (MB) och Ford (GPW) byggde denna lätta terrängående bil för att kunna användas av de allierade under andra världskriget. Närmare 360 000 exemplar byggdes av Willys MB och c:a 278 000 exemplar fick Ford ut ur sina fabriker. De är fyrhjulsdrivna med en treväxlad låda utrustad med hög och lågväxel.
Sommaren 1940 fick American Bantam och Willys Overland förfrågan från de amerikanska myndigheterna om de på 49 dagar kunde ta fram en fungerande prototyp samt att på 75 dagar ta fram 70 testbilar. American Bantam vann kontraktet men hade så dålig ekonomi och svaga resurser så att Willys Overland fick bli leverantör av den lätta terrängbilen. Ford hade på ett senare stadie givit sig in i leken och fick hösten 1941 också börja tillverka den på grund av Willys leveransproblem.
Efter kriget såldes många via överskottslager runt om i världen. I Sverige användes de många gånger som bärgningsfordon, brandbilar och inom jordbruket.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG