Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1965

Bilen har bara gått 12800 mil. Ovanligt fin att köra, lätt trimmad varvillig motor, stabil på vägen och bra styrning och bromsar. Har aldrig varit rostig. Utrustad med tidstypisk 80-tals styling, vilket gör den till en extra rolig samlarbil, särskilt med tanke på att den är så trevlig att köra.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket välvårdad bil. Kaross och underrede är helt rostfritt. Det syns och känns att den inte gått så långt. Fin i alla detaljer. Pigg motor och tajt i styrning mm, inga anmärkningsvärda vibrationer eller oljud. Enda anmärkningarna är några mindre lackskador (se bilder)."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14273
KUNGÄLV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Mycket välvårdad bil. Kaross och underrede är helt rostfritt. Det syns och känns att den inte gått så långt. Fin i alla detaljer. Pigg motor och tajt i styrning mm, inga anmärkningsvärda vibrationer eller oljud. Enda anmärkningarna är några mindre lackskador (se bilder)."

Beskrivning

Denna bil har varit samlarbil sedan 1990 talet, då den fick ny lack och motorn trimmades med vassare kam och större avgaskanaler. Samtidigt fick den tydstypisk styling med sportratt, extra instrument, varvräknare, biljardbollsknappar, extraljus och dubbla antenner. Dessutom dragkrok. Bilen har endast haft fem ägare och den senaste i 10 år, där den ingått i en större bilsamling och knappt använts. Bilen är nu framtagen och servad. Samtidigt fick den nytt batteri, nya däck och nya bromsok och belägg. Bilen godkändes efter detta på bilprovningen utan anmärkning.
Det vi uppskattar mest med denna Amazom är körglädjen, som infinner sig bakom ratten. Det är bra drag i motorn, den är riktigt pigg (uppskattningsvis drygt 100 Hkr mot original 75) och ligger bra på vägen, stabil och bekväm. Inget skrammel och gnissel. Helt ok som långfärdsbil sade vi efter provkörningen. Karossen är fin, alla springor och spalter stämmer, alla lister sitter som de ska osv. Inga rostangrepp och inga tidigare lagningar. Nästan som ny undertill. Jättefin inredning. Felfri originaklädsel, innertak och mattor.
Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031516070.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-01-01 
 • Avläst mätarställning
  28191 
 • Regnr
  BNH955 
 • Chassinummer
  87702 
 • Kw / hk
  55 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  skiffergrå solid 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En av de bättre Amazommer vi kört. Väckte ha-begär efter en provtur på krokig lansväg i farter runt 100 km/h.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Ovanligt fin klädsel både fram och bak, felfritt innertak mm. Extra instrument och knappar monterade så det lätt kan återställas om man vill. Radio/stereoo saknas med högtalare finns i dörrarna.

 • Skick exteriör:

  Några smårepor och skav finns. Inga skador, ingen rost. original bättringsfärg följer med. Använd denna och gör en msskinpolering så blir bilen i toppskick på utsidan. Anmärkningar: Glaset på spegeln på passagerarsidan är grumligt. Kofångarhörnet höger bak har lite flagor i kromet. Bättre, oskadat hörne medföljer (se bild).

 • Skick helhet:

  Perfekt samlarbil, snygg och också är kul att bruka. Inget som behöver lagas, allt funkar och lirar. Kör den som den är och ha kul.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-11-07
Ursprungsbesiktning: 1965-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-11-08
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG