Visa alla bilder

Volvo 940 2,3 LTT Classic — 1998

Lågmilad klassiker i absolut toppskick, en dröm för många entusiaster.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad bil som endast rullat 9735 mil i mycket fint skick, välservad och körklar. Ser inget akut som behöver åtgärdas utan enbart löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14223
YSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 2,3 LTT Classic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad bil som endast rullat 9735 mil i mycket fint skick, välservad och körklar. Ser inget akut som behöver åtgärdas utan enbart löpande underhåll."

Beskrivning

Bilen köptes 1997 av en äldre man från Blekinge, han var noga med att vårda och serva den fram till han sålde den 2018 alltså samma ägare i mer än 20 år.
Sedan köptes bilen av en person i Skåne som ägde den till 2019 och som nuvarande ägare köpte den av.

Han har gjort mycket vid bilen och allt finns dokumenterat i serviceboken. Använder bilen för lite varför han vill att någon annan entusiast tar över.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-10-09 
 • Avläst mätarställning
  97350 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Plysch / Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad och genomgången allt fungerar. Finns ett litet missljud när man släpper kopplingen men enligt Volvo verkstad beror detta på att bilen används för lite och absolut inget allvarligt. Fungerande AC och bytt kamrem, allt enligt fullteknad servicebok.
  Nya bromsok, bromsskivor och bromsklossar samt skyddsplåtar, även bromsbackar, bromsslang och slanghållare och bromsslang 2019 06 10.
  Styrväxel utbytt 2019 07 16

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning med få bruksspår, har haft ägare som varit mycket rädda om den.

 • Skick exteriör:

  Originallack utan anmärkning, lackskyddad - glanspolering och keramisk behandling 2019 12 21. Dinitrol Rostskyddsbehandling 2019 07 08.
  Däck och fälgar i fint skick, framdäcken mer än halvslitna.

 • Skick helhet:

  En 944 i ett härligt välvårdat entusiast skick med följande utrustning:
  ABS-bromsar, Airbag förare, Sidokrockkuddar/sidoairbags,SIPS
  Alufälg original, Stänkskydd, AC - genomgången 2019 06 fungerar
  Centrallås, Barnsäkerhetslås, Dimljus fram, Dragkrok (fast),
  Elhissar fram och bak, Elspeglar, Läslampor, Valnötsmönstrade paneler - instrumentbräda, dörrar och bakre askoppen,Yttertemperaturmätare,Färganpassade stötfångare och backspeglar,Plysch/-läderklädsel,
  Armstöd med förvaring, Främre stolar med elvärme,Läderratt
  Volvo radio CR 906(RDS) med Volvo CD-växlare(CD-växlare fungerar ej) Manual i Volvos instruktionsbok.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-17
Ursprungsbesiktning: 1997-09-30 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-10-09
Senast godkända besiktning: 2021-08-06
Besiktigad tom: - 2022-10-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Classic
I slutet av modellens tillverkningstid byttes beteckningen SE ut mot Classic. Classicmodellerna utrustades som standard med det som annars var tillval, till exempel elhissar och elbackspeglar. 1998 var sista modellen av 940 och därav beteckningen Classic. Classicmodellen kan kännas igen på att de har vita blinkers istället för orange som tidigare årsmodeller. Classic har även en lite annorlunda kofångare både fram och bak, där den övre läppen är lackad i bilens kulör. Kombimodellen fick även en liten extra prydnadslist på bakpartiet mellan bakre hjulhuset och bakljusen. Denna list gör så att kombibakljusen på classic ser lite annorlunda ut än de vanliga bakljusen i formen. Classicmodellen hade i standardutförande en kromad ribbgrill men en rutgrill med kromkant fanns som tillval.

Modellvarianter

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ystad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG