Visa alla bilder

Volvo 850 GLT — 1992

Första årsmodellen av Volvos första framhjulsdrivna bil i introduktionsfärgen från 1992, i ett nära nyskick med bara drygt 5000 mil på mätaren och i huvudsak en brukande ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo youngtimer från nittiotalet i mycket fint orört originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14226
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 GLT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo youngtimer från nittiotalet i mycket fint orört originalskick."

Beskrivning

Första ägaren köpte bilen ny från Nybergs Bil AB, brukade den väldigt sparsamt och försiktigt fram till 2006 och ställde den därefter i ett varmgarage. Nuvarande ägaren köpte bilen 2019 och lät den få en originalservice hos just Nybergs Bil 2020. Senaste besiktningen var även den förra året då det blev nedslag på smuts i spolarmunstycken och ett släckt positionsljus. Dessa är nu åtgärdade och bilen levereras nybesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-02-04 
 • Avläst mätarställning
  52826 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Senaste servicen gjordes 2006-04-13 vid 4783 mil och ett kamremsbyte gjordes 2004-07-04 vid 3647 mil. Servicelampan lyser även om den faktiskt fick en originalservice i september förra året 2020 hos Nybergs Bil. Lampan lyser förmodligen med ettårintervall. I övrigt är det mycket nybilskänsla i körningen och känslan.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch inredning utan nämnbar åverkan eller slitage.

 • Skick exteriör:

  Orörd och snygg originallack i ett fint skick som fick en lackbehandling och försegling för drygt ett år sedan. Lite bleka plastdetaljer på stötfångarna.

 • Skick helhet:

  En vardaglig överlevare i ett orört fint originalskick och därmed redo för samlarbilslivet som en värdig youngtimer i vardande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2006-09-29
Ursprungsbesiktning: 1992-02-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-03-02
Senast godkända besiktning: 2006-04-13
Besiktigad tom: - 2007-03-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG