Visa alla bilder
Visa film

Volvo 262 Bertone Coupe 2,7 V6 — 1977

Körbar projektbil som rullat 20.000 svenska mil i södra Kalifornien fram till 2020. Motorn går ojämt och skinnstolarna fram är slitna. Det som är bra är att bilen inte har några stora rostskador och är i oskruvat originalskick, med alla detaljer inklusive orginalfälgarna i behåll.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i orenoverat originalskick. Den har fått en omlack och nytt vinytak för flera år sedan. Lacken är lite slarvigt utförd (damm). Inga synliga rostskador undertill och i kanter. Motorn behöver ses över. Skinnklädsel fram behöver lagas. Köpare får själv registrera in bilen. handlingar finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14280
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 262 Bertone Coupe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i orenoverat originalskick. Den har fått en omlack och nytt vinytak för flera år sedan. Lacken är lite slarvigt utförd (damm). Inga synliga rostskador undertill och i kanter. Motorn behöver ses över. Skinnklädsel fram behöver lagas. Köpare får själv registrera in bilen. handlingar finns."

Beskrivning

Mycket tidig 262:a, enligt Volvo Heritage en av de första. De hade dessa fälgar endast första halvåret. Bilen säljs som renoveringsobjekt. Den har gått 121000 miles vilket mosvarar 20.000 svenska mil. Vi bedömer att detta kan stämma när vi ser till hur den är sliten den är i olika detaljer. Trevlig bil att göra iordning eftersom den inte behöver rostlagas. Motorn behöver troligen renoveras (vi har inte kollat närmare) men den startar och går ojämnt. Bromsar och växellåda funkar fint. I USA är det populärt att sätta i en Volvo B23-motor eller en BMW sexa i stället. B23:an passar rakt i och för BMWs motor och växellåda finns färdiga adapters att köpa.
Bilen har en mindre parkeringsskada på förarsidans dörr och plåten bakom, se bild. alla lister, emblem och andra speciella detaljer sitter där de skall. bilen har inte varit krockskadad.
Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031516070.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  121542 miles 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar men går ojämnt och ryker vid gaspådrag. Behöver repareras eller bytas.

 • Skick interiör:

  Egentligen hel och fin inredning i bra originalskick. Instrumentbrädan är hel och fin men en spricka finns. Dörrsidor, innertak, baksäte mm i bra skick. Förarstolen behöver få skinnet lagat. Passagerarsätet har en spricka på dynan, som kan lagas.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten förutom en parkeringsskada på vänstersidan. Äldre omlackering med damm och rinn. Inga rostskador, men lite ytrost-blåsor kan skönjas i svetsskarv ovanför baklamporna när man tittar noga. Skärmkanter, dörrar, trösklar, baljor, underrede mm helt rostfritt. Vinyltaket är bytt någon gång eftersom den gått i torrt klimat med stark sol. Det kan behöva bytas igen eller så lackar man taket so som senare årsmodeller var, med lackat tak.

 • Skick helhet:

  Bra renoveringsobjekt. Gör i ordning den till en fin originalbil, eller använd den för att göra en busig och tuff taksänkt Volvo-custom-bil.

  Köparen får själv registrera in bilen. Alla handlingar för reg.-anmälan följer med. Bilen är intullad och klar för anmälan till Transportstyrelsen

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Alla handlingar för registreringsanmälan följer med. Bilen är intullad och klar i Sverige för anmälan till Transportstyrelsen

Transportstyrelsen har beviljat ansökan om ursprungskontroll och det är därmed möjligt att boka tid för registreringsbesiktning.

Fakta om modellen

Volvo 262 Bertone coupé är en av Volvos mest ovanliga modeller och den bil som samlare bedömer kommer att stiga mest i pris i framtiden. När den var ny kostade den mer än dubbelt så mycket som en vanlig 242. Modellen togs fram som en riktig exklusiv lyxbil till Volvos 50-årsjubileum 1977 och byggdes till 1981 i Italien hos Bertone i Turin( genom att Volvo sände ner byggsatser med kaross- och tekniska delar mm). Endast 6000 bilar tillverkades. De såldes framst i USA. 200 såldes nya i Sverige. Idag bedömer man att mindre än 900 st finns kvar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG