Visa alla bilder
Visa film

Volvo 240 GL B23 — 1989

Hel och fin svensk klassiker som bara gått 13000 mil. Originalutförande och välvårdat skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har klarat sig ovanligt bra. Säkerligen tack vare Tectylbehandling som ny. Nu servad och genomgången. Ett bra exemplar. Inga väsentliga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14275
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 240 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har klarat sig ovanligt bra. Säkerligen tack vare Tectylbehandling som ny. Nu servad och genomgången. Ett bra exemplar. Inga väsentliga anmärkningar."

Beskrivning

Denna bil är tagen i trafik 1989-01-09, som modellutförande 1989 (står årsmodell 1988 i bilregistret). Den har rullat större delen av sin tid i Skåne, Eslöv och Glumslöv-trakterna. Bilen har klarat sig bra tack vare att den är lite körd, välvårdat och extra tectylbehandlad. Den ställdes undan 2017 av åldersskäl och såldes i våras till en Volvoentusiast, som servat bilen och bytt bromok och belägg, avgassystem samt tank. Den är godkänd på bilprovningen utan anmärkning och går mycket fint. Tillfälle att köpa en ovanligt fin riktig svensk klassiker.

Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031516070.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1988-12-23 
 • Avläst mätarställning
  132401 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och växellåda. Helt nya bromsar, avgassytem och service.

 • Skick interiör:

  Hel och fin plyschklädsel, inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Ingen rost. Några lackbättringar finns under någon dörr mm, inget iögonfallade, Strålkastarspolingsarmarna demonterade under framlamporna (behövs ej nuförtiden). Liten spricka o överkanten på framrutan (se bild).

 • Skick helhet:

  Volvos kultbil i fin form, nästintill outslitlig mekanik, och här i in välhållen kaross. Bra helhetsskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-03-06
Ursprungsbesiktning: 1988-12-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-01-09
Senast godkända besiktning: 2021-03-30
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Under 1988 kom många förbättringar, bättre klädsel, isolering och dubbla gummi lister gjorde bilen mer bekväm att färdas i. Sedan galvades trösklar och skärmanter mm varför denna och senare modeller är mer eftertraktade.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG