Visa alla bilder

Volvo 1800 ES B18 — 1972

Egentolkad ES på ett någorlunda försiktigt vis, inom ramen för en viss originalitet och med en användarvänlighet som en dåvarande målbild.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den vita lacken är fin i sig, men ett motorutrymme i original guldmetallic gör en längtan hos en del entusiaster efter ett likadant yttre."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
141 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14215
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800 ES?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den vita lacken är fin i sig, men ett motorutrymme i original guldmetallic gör en längtan hos en del entusiaster efter ett likadant yttre."

Beskrivning

Den kom till Sverige från USA 1988 har totalt haft 3 ägare se'n importen och den nuvarande ägaren köpte bilen 1995 med ambitionen att använda den som en sommarbruksis. Den fick en ny lack för 15 år se'n, den förra kulören guldmetallic syns i motorutrymmet som lämnades orört.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1988-05-10 
 • Avläst mätarställning
  58800 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den nuvarande ägaren bytte originalmotorn B20 med elektrisk bränsleinsprutning till en rapp och trevlig B18 med dubbla förgasare. Den elektriska överväxeln fungerar fint och bilen startar lätt och ledigt.

 • Skick interiör:

  Framsäten i i tyg och baksäten i original brunt skinn, båda i bra skick. Lite slitet bagageutrymme, bra innertak och mattor. Originalratten följer med.

 • Skick exteriör:

  Ägaren lät lackera om bilen från guldmetallic till en vit originalkulör. Bilen ser presentabel ut, kromet är bra och de femekrade aluminiumfälgarna har lite oxidering på några ställen.

 • Skick helhet:

  En ES i ett trevligt bruksskick att just bruka som den är eller dra i det som behövs för att göra en originalbil, främst motor, framsäten och färgen på lacken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-10-08
Ursprungsbesiktning: 1988-05-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-05-11
Senast godkända besiktning: 2001-06-25
Besiktigad tom:- 2003-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG