Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen LT46 Biltransportbil 2.4 TDi — 1999

Stark turbodiesel, samma brukare sedan 2004, lastar 2,1 ton och får dra 2 ton. Normalt skick, med lite bättrade rostangrepp nertill på hytten.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Lättkörd biltransportbil med stark motor, välservad, går fint i motor och växellåda. Ny turbo och nyrenoverad dieselpump. Lastar 2,1 ton då den är reggad som tung lastbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12794
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen LT46 Biltransportbil?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Lättkörd biltransportbil med stark motor, välservad, går fint i motor och växellåda. Ny turbo och nyrenoverad dieselpump. Lastar 2,1 ton då den är reggad som tung lastbil."

Beskrivning

Denna lastbil köptes ny av Göteborgs kommun för att köra deras bilar till sin egen verkstad. 2004 övertogs den av nuvarande brukare och förare som kört mer än 18.000 mil med bilen. Fin att köra, lätt att lasta stabil på vägen. Det senaste året har den fått nytt turboaggregat, nyrenoverad dieselpum och nya däck mm (påkostad 80.000kr). Levereras nybesiktiga på bilprovningen. Den startar lätt och drar fint på alla växlar, stark på låga varv och har bra och jämn kompression. Motorn är en 4 cyl. Mercedesdiesel på 2,4 liter på 125 Hkr, som VW satte i alla sina LT46:or. LT-serien togs fram i samarbete med Mercedes och hos M-B hette dessa bilar Sprinter och har på de tyngre många delar gemensamt. Stark Warner-winch sitter på på flaket (tyvärr glapp i elen till winschen), extraljus LED ramp på taket och stereo. Komfortstol för föraren.
Anmärkningar. Rostblåsor längst ner på dörrarna,och rost på baksidan av hytten, mot flaket. AC:n behöver fyllas och extravärmaren startar ej. Säljs inkl ej avlyftbar moms.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/2000 
 • Första registreringsdatum
  1999-12-10 
 • Avläst mätarställning
  259000 km 
 • Kw / hk
  96 / 125 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, bra motor och växellåda. Välservad.

 • Skick interiör:

  Normalt skick. Ett ventilationsgaller på instrumentbrdan saknar spjäll.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick på utsidan. Några bättringar finns. Spricka i framrutan, nertill, se bild, ej i siktfält.

 • Skick helhet:

  Trevlig lastbil som rullat cirka 100 mil i månaden (1200 mil per år) sedan ny. Behöver lite rostbättring och lagning på baksidan av hytten. Bra bil att köra samlarbilar på. Behöver en in- och utvändig rekond för att bli lite finare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-05-27
Ursprungsbesiktning: 1999-08-10 (regbes) (Ombes:19990827)
Datum i trafik första gången: 1999-08-26
Senast godkända besiktning: 2020-01-13
Besiktigad tom: - 2021-01-31
Årsskatt: 2420 Kr
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

VWs poulära transportbilsprogram togs fram i samarbete med Mercedes (Sprinter).

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG