Visa alla bilder

Triumph TR5 Trophy TT "Café racer" — 1946

Racing-Trajja från sent fyrtiotal eller tidigt femtiotal. En TR5 Trophy i ett hårt och avskalat racing vintage-skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En oregistrerad hoj som länge har stått i en en samling, men som med all sannolikhet ändå har rastats då och då."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14278
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph TR5 Trophy?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En oregistrerad hoj som länge har stått i en en samling, men som med all sannolikhet ändå har rastats då och då."

Beskrivning

Hojen säljs för ett dödsbo där den stått i en motorcykelsamling i över 30 år. Den är oregistrerad och har ingen dokumentation eller äldre papper. Med sina dubbla Amal-förgasarew, endast varvräknare, ventilerad frambroms och en racingsadel är det mycket troligt att det här var en race-hoj på femtiotalet. Årsmodellen är svår att avgöra, motornumret 77744 tyder på en äldre motor från 1946, medan ramens nummer 33293 kan härledas till tidigt femtiotal. Enligt en obekräftad uppgift kan motorn vara en väldigt ovanlig och avancerad fabrikskonstruerad race-maskin. Uppgiftslämnaren har själv haft en dylik och menar att konstruktionen bland annat känns igen på de rakt framåt riktade utblåsen som just denna motor har. Vi har inte kontrollerat motornumret med arkiven hos fabriken.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd/Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är komplett, den går runt och växlarna går lätt i. Generellt verkar cykeln vara väl mekaniskt omhändertagen. Den är inte startad eller testad och behöver en översyn innan dess.

 • Skick exteriör:

  Ren och bra lack, fint krom och snygga oskadade aluminiumskärmar. Tanken är fri från bucklor och sadeln är omklädd i nyskick. Lite oxiderad på fälgar och avgaspipor.

 • Skick helhet:

  Genuin och stenhård vintage TT/café-racer för utställning eller display, men kanske helst och mest för lite aktiv körning, det borde inte vara någon större ansträngning för någon med erfarenhet av engelska vintage-hojar att får snurr på den här.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG