Visa alla bilder

Triumph Tiger 650 — 1971

En Triumph i ett fint bruksskick från den tiden när japanerna hade kört ifrån britterna innan de hann inse vad som höll på att hända. Mot den bakgrunden är det här en intressant representant för den engelska storhetstiden, en av de sista överlevarna från rockerskulturen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En engelsman i ett använt, men trevligt originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14247
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph Tiger 650?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En engelsman i ett använt, men trevligt originalskick."

Beskrivning

Hojen säljs för ett dödsbo. Den kom till Sverige 2004 och brukades av entusiast från Vara fram till den nuvarande ägaren (dödsboet) köpte den 2017. Senaste besiktningen ser ut att vara gjord 2006 och den har varit avställd se'n 2017. Ram- och motornummer stämmer överens, de ska vara samma, vilket de också är.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  2004-09-07 
 • Avläst mätarställning
  8839 miles 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den är ostartad, men har med all sannolikhet varit igång efter att ägaren köpte den 2017. Oavsett behövs en översyn av bromsar och motor innan cykeln tas i bruk igen.

 • Skick interiör:

  Sadeln är hel och fin utan revor eller trasiga sömmar.

 • Skick exteriör:

  Lacken förefaller vara original och det finns små ytrostprickar på både krom, aluminium och lack.

 • Skick helhet:

  En engelsk originalhoj i ett skönt bruksskick, och en rejäl omgång av polering, puts, service och tålamod skulle resultera i ett riktigt fint patinerat originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-08-23
Ursprungsbesiktning: 2004-09-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-09-09
Senast godkända besiktning: 2006-09-08
Besiktigad tom: - 2008-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG