Visa alla bilder
Visa film

Toyota Previa XL 2,4 — 1993

Bilmodell som var före sin tid när den kom, men faktiskt fyllt 30 år nu. Ovanligt futuristisk design och mittmotor gör bilen till en intressant samlarbil idag. Här ett sällsynt fint exemplar, som bara gått 15000 mil och har aldrig varit skadad, sliten eller rostig. Välvårdat originalskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är fin att köra och ser mycket bra ut. Sällsynt fräscht exemplar. Inga anmärkningsvärda detaljer att klaga på utan fint välvårdat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14274
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Toyota Previa XL 2,4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är fin att köra och ser mycket bra ut. Sällsynt fräscht exemplar. Inga anmärkningsvärda detaljer att klaga på utan fint välvårdat skick."

Beskrivning

Previa blev en prisbelönt bilmodell när den kom 1990. Nytänkade i design och tekniska innovationer och Toyotas höga kvalitet och bra motor gör den intressant idag som modern klassiker och hobbybil. Detta exemplar har mest rullat i Småland runt Växsjötrakten och körts mycket lite de senaste åren (stått i garage).
Bilen har fått ny generator och nytt batteri nyligen och godkändes på bilprovningen i våras, utan anmärkning. Välservad och väldokumenterad. Modellen såldes över hela världen och blev mycket uppskattad i USA, Japan och Australien för komfört och driftssäkerhet (bakhjulsdriven). Idag är det en sällsynt bil, då de flesta i Sverige gått på export. Därför extra kul att kunna sälja en riktigt fräsch bil som inte gått långt.

Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031516070.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-15 
 • Avläst mätarställning
  151009km 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, fin att köra. Välservad, dokumentation finns. Endast en nyckel.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Allt original. Liten fläck på passagerarstolens dyna (går troligtvis bort med hetvattentvätt). Inga skador.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin. Org lack, har aldrig varit skadad, rostig eller upplagad.

 • Skick helhet:

  Ovanlig bil idag och ovanligt bra skick, gör den spännande. Bra bil, och bra kvalitét.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-04-07
Ursprungsbesiktning: 1993-04-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-06-16
Senast godkända besiktning: 2021-03-04
Besiktigad tom: - 2022-05-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Första generationen (XR10 och XR20) tillverkades 1990 till 2000 och var mycket avancerad för sin tid. Namnet kom av engelska preview och Toyota ville med denna bil visa på nytänkande, en preview, förhandvisning, om vad framtiden hade för sig. Bilen blev väldig populär internationellt och ökade intresset för kompakta minivans.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG