Visa alla bilder

SAAB V4 — 1968

Lågmilare som är helt rostfri och aldrig svetsad. Originalskick förutom några trevliga tillbehör.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Originalbil i bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14270
HURVA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Originalbil i bra skick."

Beskrivning

Välskött och lågmilare. Bara fem ägare genom alla år. Bilen har några eftertraktade till tillbehör i form av 2 tums avgassystem, fälgar, sportratt och varvräknare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-04-25 
 • Avläst mätarställning
  65000 km 
 • Kw / hk
  48 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Härligt 2 tums avgassystem och ny koppling. Motorn går fint och bromsarna tar bra. Allt fungerar som det skall.

 • Skick interiör:

  Fint originalskick. Liten spricka instrumentbrädan och något nött klädsel i bakre ryggstödet.
  Bensinmätaren visar fel, annars fungerar alla instrument.

 • Skick exteriör:

  Snygg bil med en liten buckla på högerdörren. I stort sett original med vissa eftertraktade tlllbehör. Helt rostfri och aldrig svetsad

 • Skick helhet:

  Orenoverat originalskick. Ingen rost. Aldrig svetsad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-03-26
Ursprungsbesiktning: 1968-04-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-04-25
Senast godkända besiktning: 2017-07-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

En modell som prisas av sina ägare för sin stryktålighet och fina vägegenskaper. Ju krokigare desto bättre. Inte konstigt att modellen också blev väldigt framgångsrik i händerna på Erik Carlsson, Stig Blomqvist och Per Eklund bara för att tre av de främsta svenska rallyförarna genom tiderna.
Tack vare V4 motorn förlängdes livet för modellen fram till 1980. Många hade nämligen tröttnat på den blårökande ”djungeltrumman”. Saabs motoringenjörer lär ha letat på många ställen - bla hos Volvo - innan man hittade en halv V8 hos Ford som gjorde tjänst hos bla Ford Taunus. Motorn passade perfekt i Saaben. Men den lilla tvåtaktssnurran fanns faktiskt med i programmet ända fram till 1968. Otroligt!
Även V4 förarna kunde njuta av finessen med frihjul som ärvts från tvåtaktsversionen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hurva

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG