Visa alla bilder

SAAB 93F De Luxe 3-cyl tvåtakt — 1960

Klassisk Saab 93F kortnos med 2-taktsmotor och nu med fyrväxlad låda.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt för den som vill ha en Saab 93 F"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14261
ÅBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 93F De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt för den som vill ha en Saab 93 F"

Beskrivning

Bilen har haft 7 brukare. Den ställdes av 1986 i en torr lada. Då var den körbar. Växellåda bytt till en 4-växlad låda, originallåda medföljer. Rattstång och originalstolar och nya dörrklädslar medföljer. När bilen togs ut ur ladan (ej av ägaren) så knäcktes bakre stötfångaren. Bilen klarade sig från skador i plåt men stötfångaren bör ses över eventuellt bytas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  42862 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej kontrollerad eller uppstartad. Ett framhjul sitter fast på grund av anliggande broms så bilen kan för närvarande ej rullas. Objektet behöver en uppstartsservice.

 • Skick interiör:

  Framsätena bytta för bekvämare körning. Originalsätena och nya dörrsidor finns. Interiören är i ett slitet brukskick.

 • Skick exteriör:

  En bil som behöver omvårdnad. Mindre rostskador både i golv och dörrar.
  Stötfångare bak knäckt.

 • Skick helhet:

  En bil som behöver en uppstartsservice. I bruksskick med lackskador mindre rostskador.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-05-30
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 1985-10-22
Besiktigad tom: - 1987-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Saab 93, svensk personbil tillverkad av Saab 1956–1960. Saab 93 var en vidareutveckling av Saabs första personbil Saab 92 och hade en ny front, starkare motor (33 hk) med tre cylindrar som nu var längsmonterad, samt en rad andra förbättringar, bland annat helt nya hjulupphängningar med skruvfjädrar och stel bakaxel. Saab 93 nådde stora framgångar i rallytävlingar och fanns i en specialversion - Saab GT750 - som främst var avsedd för export till USA.
93F: september 1959–juni 1960. Framhängda dörrar och effektivare kylsystem samt stänkskydd bak.
Produktionen av Saab 93F uppgick till 11 142 stycken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG