Visa alla bilder

Mercedes-Benz 170 SB — 1952

En inte allt för ofta sedd Mercedes med 4-cylindrig bensinmotor från ett av de sista åren med utanpåliggande strålkastare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Efter mekanisk översyn och uppstartservice kan detta bli en trevlig entusiastbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14152
SÖDERHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Efter mekanisk översyn och uppstartservice kan detta bli en trevlig entusiastbil."

Beskrivning

Denna Mercedes 170 SB är svensksåld och och är tagen i bruk 1953. Bilen har endast sex brukare varav de två senaste ägarna har använt den ytterst lite. Bilen är omlackerad någon gång före 2005. Den är delvis renoverad 2005 med bland annat nytt avgassystem, hjulcylindrar, huvudbromscylinder samt genomgång av bränslesystem och elsystem. Sedan renoveringen 2005 har bilen körts vid något enstaka tillfälle 2006. Bilen har många originaldetaljer inklusive originalradio. Sedan 2006 har den bara blivit stående och förvarats i garage. Många extradelar ingår, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1953-05-05 
 • Avläst mätarställning
  94866 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Objektet är ej testat på grund av att bränslesystemet behöver ses över och nytt batteri behöver monteras. Bilen är ej använd sedan 2006 och behöver en uppstartservice.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel och mattor slitna. Finns hål i förarsätet, baksätet och även i golvmattorna. I övrigt är inredningen i ett välbevarat skick

 • Skick exteriör:

  Bilen tycks ha klarat sig bra från allvarligare rostangrepp. Karossen ser snarare ut som om den är målad men inte lackad. Bilen har ett flertal bucklor och repor samt torra/spruckna gummilister samt även en skada runt tanklocket, se bilder.
  Kromet på stötfångarna behöver ses över.

 • Skick helhet:

  Bilen är ett bra objekt för den som vill renovera den till toppskick eller bara starta upp och renovera den mekaniskt. Bilen har förutsättningar för båda alternativen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-08-23
Ursprungsbesiktning: 1953-05-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1953-05-05
Senast godkända besiktning: 2005-09-06
Besiktigad tom: - 2007-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 170 S är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan maj 1949 och augusti 1953.

W136 170 S (1949-51)
Mercedes-Benz första efter krigs konstruktion Typ 170 S var en lyxigare utveckling av W136-temat. På chassisidan märktes en ny framvagn med dubbla länkarmar och skruvfjädrar, samt en större motor. Karossen var ny, men långt ifrån modern, då den uppvisade tydliga drag av mellankrigs modellen W153 230. Bilen tillverkades dels som sedan, dels i två cabriolet utföranden. Trots skillnaderna fick den första versionen av 170 S behålla internkoden W136.

Produktionen uppgick till 28 764 sedan modeller och 2 433 cabrioleter.

W191 170 Sb/DS (1952-53)
Typ 170 Sb/DS efterträdde i januari 1952. Samtidigt som den sexcylindriga W187 220 presenterades, fick 170 S nu en egen internkod. W191 fanns bara med sedan kaross, de exklusiva tvådörrars karosserna byggdes nu med den sexcylindriga motorn. Att det tillkom ett nytt motoralternativ med dieselvarianten 170 DS, var bara ännu ett tecken på att 170 S nu hade degraderats.

Produktionen uppgick till 8 094 Sb och 12 985 DS

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Söderhamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG