Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 170 A-Cab — 1950

En svensksåld, eftertraktad bil i ett mycket fint skick. Nu uppstartad. Se film.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin och välvårdad Mercedes. Skinn, ädelträ och sufflett, vad mer kan man önska."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
800 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14264
NORRKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170 A-Cab?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin och välvårdad Mercedes. Skinn, ädelträ och sufflett, vad mer kan man önska."

Beskrivning

Endast 3 brukare. Tillverkad i 832 exemplar mellan 1949-1951. En mycket fin 170S A-cab med fantastisk inredning och lika fin exteriör. Lackeringen är i ett mycket fint skick, lika så är kromet. Stolar, säte, dörrsidor, mattor och sufflett är också mycket bra. Fin instrumentpanel med inslag av ädelträ. Samma utmärkta skick är det under huven och i kofferten.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1973-05-11 
 • Avläst mätarställning
  88602 km 
 • Kw / hk
  38 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Maroonröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Då bilen stått ett tag så behövs en uppstartsservice. Motorn är bytt vid 5500 mil.

 • Skick interiör:

  Mycket fin interiör i skinn med ädelträ inslag på instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Fin lack. Fin krom. Fin sufflett.

 • Skick helhet:

  En fantastisk fin bil som efter en uppstartsservice kommer att rulla i många mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1990-07-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-05-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-05-11
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 170 S är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan maj 1949 och augusti 1953. W136 170 S (1949-51)
Mercedes-Benz första efter krigs konstruktion Typ 170 S var en lyxigare utveckling av W136-temat. På chassisidan märktes en ny framvagn med dubbla länkarmar och skruvfjädrar, samt en större motor. Karossen var ny, men långt ifrån modern, då den uppvisade tydliga drag av mellankrigs modellen W153 230. Bilen tillverkades dels som sedan, dels i två cabriolet utföranden (A- tvåsitsig , B-fyrsitsig). Trots skillnaderna fick den första versionen av 170 S behålla internkoden W136.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG