Visa alla bilder

Jeep Grand Cherokee LTD 5,2 V8 — 1996

Välvårdat exemplar i ett fint originalskick av Grand Cherokee, körklar med få anmärkningar.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har haft få brukare som har varit rädda om den och skött den väl både mekaniskt och utseendemässigt, den har därför klarat sig fint från rostangrepp
Jag ser inga direkta åtgärder som behövs utan ett normalt löpande underhåll för att hålla den i skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14224
SÖDRA SANDBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 45 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman syd
Skicka meddelande

"Bilen har haft få brukare som har varit rädda om den och skött den väl både mekaniskt och utseendemässigt, den har därför klarat sig fint från rostangrepp
Jag ser inga direkta åtgärder som behövs utan ett normalt löpande underhåll för att hålla den i skick."

Beskrivning

Bilen köptes ny 1996-10-01 av en dam i Tyskland som brukade den sparsamt fram till 2000 då den togs till Sverige och kördes av en man i Skåne fram till 2003 då nuvarande ägares bror köpte den och körde fram till 2006 då han tog över.
Han har använt den som finbil och varit mycket rädd om den och skött den väl, bland annat låtit underreds och lackbehandlat den. Bilen har aldrig körts på vintern sedan 2003 och inte heller i terräng därav det fina skicket.
Då han inte längre har användning för bilen vill han att någon entusiast tar över.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1996 
 • Första registreringsdatum
  2000-11-02 
 • Avläst mätarställning
  23809 mil 
 • Regnr
  RXF400 
 • Chassinummer
  1J4GZB846TY127104 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4vxl 
 • Klädsel
  Begie skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är välservad och går mycket bra, slitdelar har bytts ut efterhand genom åren. Centrallåset kan trilskas och låser inte upp alla dörrar vid första försöket men provar man igen så brukar det fungera. Elhissen höger bak samt värmen förarstol är ur funktion. Givare till kylarvattnet kan indikera ibland men försvinner efter en stunds körning. Dämpare till baklucka och bakruta bör bytas. Nytt batteri är monterat.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett välvårdat skick med få spår av brukande. Original stereo medföljer.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett mycket fint bruksskick, endast något dörruppslag samt en liten skada på höger stötfångare. Däck och fälgar i bra skick.

 • Skick helhet:

  En mycket fint bevarad originalbil som är väl värd att tas omhand och bevara.
  Extra utrustad med dragkrok och motorvärmare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-01
Ursprungsbesiktning: 2000-11-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-11-07
Senast godkända besiktning: 2021-06-23
Besiktigad tom: - 2022-08-31
Årsskatt: 3269 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Dessa vagnar börjar få några år på nacken nu, de lanserades sent 1992 som 1993 års modell och tillverkades fram till 1998.
Som regel är dessa USA-traktorer väldigt tillförlitliga men många mil, tidigare ägare och SALT tar ut sin rätt på dessa vagnar.

Kan man hitta en bil med låga mil har man en trevlig reskamrat, om tankkortet är välfyllt.
De olika motorerna har väldigt olika karaktär, men de två vanligaste, 4.0 6-cyl och 5.2 8-cyl går som regel ungefär lika bra.
Man kunde även välja en 2.5 4-cyl diesel till dessa bilar, och de går snålt men är trötta. Dessa finns dessutom endast tillgängliga som manuellt växlade bilar, de andra motoralternativen var uteslutande automatväxlade.
I andra änden av spektrat finns 5.9 8-cyl som var en jubileumsmodell endast tillgänglig 1998 och tillverkad i ca 14000 exemplar.
Dessa vagnar är törstiga men går som tusan och har bättre växellådor än de "vanliga" bilarna med mindre motorer.

Samtliga motoralternativ gör bilen potent i skogen och särdeles lämplig som dragbil.

Min högst personliga åsikt kring dessa vagnar är att de är väldigt prisvärda OM du behöver de egenskaper som de erbjuder, dvs bra vinterbilar som är lämpliga att dra släp med och som tar sig fram i eländig terräng redan i originalutförande, än värre om man modifierar dem (och det finns MASSOR av modifikationer att göra!).

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Södra Sandby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG