Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 B18 — 1963

Svensksåld PV 544 med endast 4 ägare, helrenoverad och i utmärkt skick!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren måste nu sälja den PV:n han köpte under sommaren för att finansiera färdigställandet av sitt nya hus. Bilen är helrenoverad och i utmärkt skick, dessutom besiktningsbefriad. Vrid bara på nyckeln och kör hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16558
SÄVE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren måste nu sälja den PV:n han köpte under sommaren för att finansiera färdigställandet av sitt nya hus. Bilen är helrenoverad och i utmärkt skick, dessutom besiktningsbefriad. Vrid bara på nyckeln och kör hem."

Beskrivning

Bilen levererades till första ägaren i Växjö den 10 juni 1963. Den stannade i Växjö tills den andra ägaren tog över 1974. En tredje ägare från Växjö löpte den 2018 och inledde ett omfattande renoveringsprojekt som slutfördes 2022. Nuvarande ägaren hade letat efter en fullständigt renoverad PV i många år och denna uppfyllde alla krav, inklusive den önskade färgen.

Under renoveringen blev hela bilen nedmonterad, noggrant reparerad och omlackerad. Undersidan är exceptionellt fin, som visas på bilderna. Alla upphängningar och underrede verkar vara nytt. Motor och växellåda har blivit renoverade med många nya delar, inklusive förgasare och bränslepump. Under renoveringen byttes även kablage, bromsar.

Interiören fick en "make over" med nya sätesklädslar, dörrpaneler, klädsel på instrumentbrädan och en lackerad instrumentpanel. Original gummidelar ingår men visar på visst slitage på passagerarsidan. Den totala kostnaden för renoveringsinsatser skulle vanligtvis överstiga 200,000 SEK. Detta erbjuder en unik möjlighet att äga en nyckelfärdig PV som lovar problemfri körning och lågt underhåll till ett mycket rimligt pris. Några mindre justeringar och anpassningar kan behövas eftersom bilen inte har körts mycket sedan renovering.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-04-23 
 • Avläst mätarställning
  27653 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går bra. Den är utrustad med attraktiva hjul och däck. Den kräver inget annat än rutinmässig service under många år framöver. Redo att köras hem och njutas av.

 • Skick interiör:

  Interiören ä renoverad och i utmärkt skick. Det finns bara två mindre punkter att notera: gummitrasmattan på passagerarsidan har mindre skada, och nyare högtalare har installerats i dörrarna. Det är dock värt att nämna att nya dörrsidor medföljer bilen, som visas på bilderna.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak, med väl inpassande paneler utan tecken på rost eller skador. Underredet är imponerande rent, även om det finns några spår av svetsarbete. Lacken är av hög kvalitet och har en fin finish. Kromdetaljerna glänser vackert. Det är värt att notera att små justeringar av dörrarna kan behövas för att få dem i rätt läge, vilket är vanligt efter renovering.

 • Skick helhet:

  Ett fantastiskt fynd för sin framtida ägare. Kostnaden för att renovera en bil till denna exceptionella standard är väldigt hög.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-08-25
Ursprungsbesiktning: 1963-04-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-04-23
Senast godkända besiktning: 2018-09-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Säve

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG