Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1967

Folkhemsklassiker som har rullat i Småland under hela sin verksamma tillvaro. Samma ägare från 1976 till 2021.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Normalt välvårdat bruksskick. Äldre omlack som ser bra ut. Går fint i motor, växellåda och bromsar,"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
69 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16475
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Normalt välvårdat bruksskick. Äldre omlack som ser bra ut. Går fint i motor, växellåda och bromsar,"

Beskrivning

Den såldes ny i Värnamo på hösten 1966 och fick en ny ägare i Nässjö 1972. Denne hade bilen som bruksbil de första åren och sedan som entusiastbil fram till våren 2021. De sista åren stod den undanställd. 2021 såldes den till en Volvoentusiast som servade bilen och 2022 togs den över av nuvarande ägare. Bilen är i ett omlackerat, men i övrigt orenoverat originalskick. Hel och fin med spår att brukandet under de 13 700 mil den brukats. För 15 år sedan lagades rost i reservhjulsbaljan och bilen fick en ny lack i originalkulör. Den har fortfarande ett fint och presentabelt yttre, men har några mindre bättringar nedtill. Inredningen är original och ser bra ut. Undertill ser bilen bra ut. Inga anmärkningsvärda rostskador. Nybesiktigad i 2023-08-31 och är därmed besiktningsbefriad för framtiden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-10-13 
 • Avläst mätarställning
  136 280 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  svart konstläder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och känns så där skönt normalt Volvo-trygg i B18-maskinen och växellådan. Nyrenoverade bromsar och ny generator. Senaste godkända besiktningen gjordes 2023-08-31.

 • Skick interiör:

  Orenoverat originalskick. Hela säten och dörrsidor. Lite skav och repor från tidens tand på de lackerade delarna.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, bra krom och övriga detaljer i normalt skick för en orenoverad men omlackerad bil. Några lackbättringar av omlackeringen på trösklarna. Inga särskilda anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Körklar och fin bil i ett användarvänligt bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-09-01
Ursprungsbesiktning: 1966-10-13 (regbes) (Ombes:19770513)
Datum i trafik första gången: 1966-10-13
Senast godkända besiktning: 2023-08-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG