Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B16 — 1959

Renoverad, lågmilad Amazon i vettigt skick. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Amazon i trevligt skick som går bra. Har några detaljer som inte är helt rätt men original medföljer. Användbar entusiastbil från sent 50-tal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 250SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16598
FJÄLKINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Amazon i trevligt skick som går bra. Har några detaljer som inte är helt rätt men original medföljer. Användbar entusiastbil från sent 50-tal."

Beskrivning

Bilen renoverades 2015 både kaross och motor, och kom till nuvarande ägare 2020. Har sedan dess mestadels stått i ägarens utställning och körts mycket sparsamt. Den har rullat 92 mil sedan besiktningen 2016.

Enligt medföljande besiktningsprotokoll har Amazonen endast rullat 123567 km totalt.

Det medföljer original grillhalvor men frontplåt saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  23567 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och är nyligen servad. Allt fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Original inredning med spår av normalt användande, överdragsklädsel har varit monterad sedan bilen var ny.

  Originalmattor utbytta mot textil. Fuktfläckar finns i tak och dörrpaneler.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i originalkulör som hållt sig i bra skick, finns några få rostblåsor vid strålkastaren vänster fram. Fint krom och bra däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  En bra representant för svensk bilindustri på 50-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-08-16
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-08-25
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Med Amazon-modellen inledde Volvo Personvagnar AB en ny era där man utmanande de övriga biltillverkare med en vacker kaross, hög säkerhet och trygga vägegenskaper. Debuten skedde 1956 och modellen kom att leva i hela 14 år, sista Amazon tillverkades 1970. Modellserien kompletterade både den äldre PV som den nyare 140-serien under sin levnad.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Fjälkinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG