Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 DL — 1980

En charmig och fint bevarad folkhemsbil i ett USA-utförande med ett användarvänligt och representativt entusiastskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En USA-specad Volvo 244 i ett skick man inte ser så ofta idag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16546
KNUTBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En USA-specad Volvo 244 i ett skick man inte ser så ofta idag."

Beskrivning

Denna Volvo köptes ny juni 1980 av ett svenskt par som var bosatta i Kalifornien. Den har specifikationer för USA som bland annat innebär att bilen har utrustning som luftkonditionering, styrservo, centrallås, katalysator, elfönsterhissar fram och en USA-front. Bilen användes mest som extrabil/shoppingbil av parets fru. En jordbävning 1994 gjorde att bilen råkade ut för några små bulor och bucklor i karossen då saker från hyllorna i garaget ramlade ned på bilen. 1995 togs Volvon hem till Sverige för att användas under somrarna då paret var här och hälsade på. 2005 hamnade bilen hos nuvarande ägare och den har använts mycket sparsamt, ca 300 mil sedan dess. Bilen är i orört originalutförande och i ett mycket bra skick. Den är nyservad och har fått ny motorolja, filter och tändstift och har nyss passerat bilprovningens besiktning utan anmärkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1995-09-07 
 • Avläst mätarställning
  83776 miles 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och automatlådan växlar fint. AC anläggningen kyler något men köldmediet är av gammal årgång och AC-n behöver översyn och service. Bilen är utrustad med infällbar dragkrok.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint och välvårdat tillstånd. Innertaket är helt och är i ett bra skick. Armstöden på båda framdörrarna har några små sprickor, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Originallacken är i ett mycket bra och blankt skick. Det finns några bucklor på karossen, främst på bilens bagagelucka och tak men även på andra ställen, se bilder. Rostskyddet på Volvons underrede ser ut att vara i ett bra och fint skick. När bilen fotograferades sågs inga spår av svetslagningar.

 • Skick helhet:

  En Volvo i ett intressant och välvårdat skick. Nybesiktigad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-10-18
Ursprungsbesiktning: 1995-08-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-09-07
Senast godkända besiktning: 2023-10-17
Besiktigad tom: 2025-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo 240 var en vidareutveckling av Volvo 140 och presenterades 1974. På de första årgångarna av Volvo 240 kan man tydligt se släktdragen i fronten från konceptbilen Volvo VESC (Volvo Experimental Safety Car). 240 inklusive Volvo 260 hade stora försäljningsframgångar och är Volvos mest tillverkade modellserie med sina cirka 2,86 miljoner exemplar. Den indelades precis som sin föregångare i 242 (tvådörrarsversion), 244 (fyradörrarsversionen) och 245 (kombimodellen). Dessa beteckningar togs bort i och med årsmodell 1983 och istället fick samtliga versioner officiellt heta 240. Beteckningarna fortsatte användas internt och även i folkmun för att klargöra vilken kaross det handlade om.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knutby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG