Visa alla bilder

Volvo 244 — 1983

En (1) medvetet vårdande ägare. Tekniskt välvårdad och väldokumenterad med några yttre kosmetiska behov för att nå en fin och representativ entusiastbilsstatus.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg kulör, Ljusblå 192 enligt Volvos dåtida stela och fantasilösa namn på färgkartan, men desto mer fantasifullt kallad kalsongblå bland entusiasterna idag. Med lite yttre rostlagning och original kalsongblå lackering och blir det här en trevlig och representativ åttiotalare från Hisingen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16530
BJUV
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg kulör, Ljusblå 192 enligt Volvos dåtida stela och fantasilösa namn på färgkartan, men desto mer fantasifullt kallad kalsongblå bland entusiasterna idag. Med lite yttre rostlagning och original kalsongblå lackering och blir det här en trevlig och representativ åttiotalare från Hisingen."

Beskrivning

Den levererades av Bildeve AB i Helsingborg i mars 1983 till den nuvarande ägarens dödsbo, det vill säga till den enda ägaren. Han brukade och skötte om sin 240 enligt boken och rostskadorna i skärmkanter och skärmar får anses som normala skador och slitage för årsmodell och ålder. Några original navkapslar och/eller fräscha originalfälgar, lite rostlagning och en känslig dellackering med en uppmätt färgnyans skulle förvandla bilen till en fin entusiast-240. Senaste servicen gjordes i juli 2020 vid 18 482 mil, och idag har bilen rullat 18 581 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-03-29 
 • Avläst mätarställning
  185 819 km 
 • Kw / hk
  78 / 106 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välbekant ljud och känsla, motorn startar lätt med lite choke och lådan lirar lätt. Bilen är dokumenterat välservad med en stämplad servicebok och en fin bukett besiktningsprotokoll inår också i dokumentationen. Senaste godkända besiktningen gjordes 2022-11-11 och nästa gång den ska besiktigas är alltså i november 2024.

 • Skick interiör:

  Städat intryck med en ren och fin klädsel, snyggt tak och bra mattor. Fina dörrsidor, men sidofacket på förarsidan har en spricka; en vanlig åkomma på modellen när föraren vid utgång slår i foten mot den spröda plasten. Samtida radio/kassettspelare med okänd funktion.

 • Skick exteriör:

  Originallack med rostskadade skärmkanter och framskärm, i övrigt verkar rostskyddet ha gjort nytta. Litet angrepp också i främre övre delen av höger reservhjulsbalja, men resten av underredet med trösklarna ser bra ut med mycket rostskydd. Plåtfälgar utan navkapslar med nyare vinterdäck av fabrikat Sawa Eskimoo Ice sitter på bilen nu, men ett set bra BF Goodrich sommardäck på originalfälg följer också med.

 • Skick helhet:

  Enägarbil i ett vettigt grundskick med bra service- och besiktningsdokumentation, fin interiör och några förhållandevis lätt åtgärdade rostangrepp.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-09 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1983-03-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983- 03-29
Senast godkända besiktning: 2022-11-11
Besiktigad tom: 2024-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bjuv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG