Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142S B20 — 1970

Tidig, pedantiskt välvårdad och lågmilad med en körsträcka på knappt 8 400 mil, extrautrustad och förvandlad på senare år till en attraktiv S-modell.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint Medelhavsblå, roligaste motorbestyckningen med overdrivelåda och ett skick i pedantformat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
168 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16538
ULLARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint Medelhavsblå, roligaste motorbestyckningen med overdrivelåda och ett skick i pedantformat."

Beskrivning

Den såldes ny till järnbruksarbetare Tallskog i februari 1970 av Bilkompaniet i Norra Södermanland. Familjen brukar Volvon sparsamt och försiktigt, 1985 tar hans fru över bilen och 2012 ärver deras son den. Han säljer bilen till Falun, där en far och son tvättar, polerar, finfixar och gör uppgraderingen till S-specifikation med förgasare och overdrive-låda. 2020 köps den av en känd och kräsen samlare i Örebro och för ett år sedan köper den nuvarande ägaren bilen som ett minne över en barn- och ungdomsuppväxt med starka Volvo-inslag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-03-03 
 • Avläst mätarställning
  83 855 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad maskin och lådan med sin fasta känsla i länkaget är tajt och har ett sånt där litet skönt vinande som nyare mekaniska komponenter kan ha. De dubbla förgasarna och den fint fungerande elektriska överväxeln gjorde dåtidens körupplevelse lite trevligare och så även idag.

 • Skick interiör:

  Inredning i nyskick, här är det rent, oblekt och fräscht. De idag svårfångade original grå gummimattorna är lika fina. I bagageutrymmet står ett original reservhjul med dåtidens diagonaldäck, kuriosa för dagens entusiaster.

 • Skick exteriör:

  Välpolerad och fint underhållen originallack, men förardörren är omlackerad vid något tidigare tillfälle. Snygga fälgar med nyare finska Vitour vintagedäck med en smal vit rand och fina navkapslar.

 • Skick helhet:

  Exemplariskt skick överallt. För en kräsen 140-entusiast som accepterar ett litet steg uppåt från originalspecifikationen; en starkare motor och överväxel gör bilen ännu trevligare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-18
Ursprungsbesiktning: 1970-03-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1970-03-03
Senast godkända besiktning: 2018-07-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ullared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG