Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 De Luxe B20 — 1972

Originalbil med förhållandevis lågt miltal. Körklar och besiktigad för alltid.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som går fint men behöver ny lack på framskärmar och under listen på sidorna för att bli riktigt fin. En äldre rostlagning har gjorts som har hållit bra. Dokumentation finns på att bilen inte rullat mer än 15300 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16597
FJÄLKINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142 De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som går fint men behöver ny lack på framskärmar och under listen på sidorna för att bli riktigt fin. En äldre rostlagning har gjorts som har hållit bra. Dokumentation finns på att bilen inte rullat mer än 15300 mil."

Beskrivning

Volvon har besiktningsprotokoll som visar att miltalet stämmer, den har knappt rullat 500 mil sedan 2001.

Kom till nuvarande ägare 2022 och han har servat bilen så den går bra utan problem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-01-01 
 • Avläst mätarställning
  153801 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och är nyligen servad, fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Hel originalinredning som behöver en rekond för att bli fin, fläckar och smuts finns.

 • Skick exteriör:

  Bra originallack över sidolisterna, tak, huv och baklucka. Sidorna och framskärmarna är rollade efter byte av skärmar samt skärmkanter bak och behöver lackas för att bilen ska bli fin. Lister till framskärmarna medföljer. Fälgar och däck i fint skick.

 • Skick helhet:

  En 142:a som efter lite utseendemässig uppdatering blir en fin entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-19
Ursprungsbesiktning: 1972-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-06-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1972 var den sista årsmodellen för Volvos 140-serie med de mindre och smäckrare kofångarna fram och bak. Nytt för året var infällda dörrhandtag och en träimitation på instrumentpanelen i DL- och GL-modellerna. Denna träimitiation hade lanserats året innan i Volvo 164. Volvo 144 kunde inte längre köpas som basvariant - en potentiell köpare av 4-dörrarsversionen var istället hänvisad till De Luxe. Nytt för 1972 var även den kortare växelspaken med en ny växelspaksknopp och en mittkonsoll ovanför växellådan under instrumentbrädan dit även den elektriska klockan flyttats. Även ratten var ny - ny för Volvos 140-serie, den fyrekrade ratten har tidigare funnits i Amazon innan den försvann 1970. Därutöver försågs samtliga modeller med förvaringsfickor i dörrsidorna plus att en del av reglagen gjordes något plattare och "mjukare". Även nackstöden gjordes om - de blev något smalare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Fjälkinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG