Visa alla bilder
Visa film

Ural 750 med sidvagn 2-cyl boxer — 1993

Modifierad ryss med sidvagn som går klockrent och har en härlig 50-tals inspirerad lack. Maskinen levereras nybesiktigad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Maskinen går utmärkt, motorn har varit nerplockad och fått en teknisk genomgång då originalet inte hade optimal funktion. Därefter har ekipaget fått en snygg lack med nostalgisk inspiration."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16611
ASARUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ural 750 med sidvagn?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Maskinen går utmärkt, motorn har varit nerplockad och fått en teknisk genomgång då originalet inte hade optimal funktion. Därefter har ekipaget fått en snygg lack med nostalgisk inspiration."

Beskrivning

Tage Caesar var känd som en skicklig och noggrann revisor och var så fram till sin pension. Då dagen tagit slut på kontoret så kliade det i fingrarna och han ville jobba med händerna,

så tiden efter jobbet tillbringades mestadels i det välutrustade garaget där det renoverades fina motorcyklar.

Han var lika pedantiskt noggrann med det mekaniska som med pappersarbetet som revisor.

Han byggde många år både riktiga båtar och modeller men senare också renoverat ett antal motorcyklar.

Kännetecknet har varit perfektion och inget har monterats utan att vara genomgånget eller renoverat. Detta har satt prägel på de maskiner han har gjort i ordning, dessa är en fröjd både att se på och köra.

Dessvärre gick han bort i våras och nu säljs delar av hans fina samling.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1994-04-19 
 • Avläst mätarställning
  05764 km 
 • Kw / hk
  27 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Gul / Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinen fungerar utmärkt och är modifierad för maximal tillförlitlighet. Bromsar, koppling och elsystem är genomgånget och har oklanderlig funktion.

 • Skick interiör:

  Sidvagnens inredning är i mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad i en härlig färgkombination som är i toppskick. Krom, däck och fälgar är av högsta klass utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Ett läckert ekipage som är körklart för många härliga sommarturer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-05-22
Ursprungsbesiktning: 1994-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-04-19
Senast godkända besiktning: 2017-05-10
Besiktigad tom: 2019-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Ural är en fantastisk sidovagnshoj med lång historia. Motorcykeln som görs för att användas året runt, på alla underlag, finns med en mängd tillbehör och extrautrustning som gör körningen extra rolig.

IMZ, Irbit Motorcykel Fabrik låg tidigare i Irbit, en liten stad 250 km öster om Uralbergen i Sibirien. Sedan 1939 byggde fabriken sidovagns-motorcyklar och är också den fabrik som tillverkat fabriksfärdiga sidovagnsmotorcyklar längst. Nu har fabriken flyttat och byggts upp i Kazakstan.

De tidigare förgasarmotorerna tillverkas sedan 2014 med bränsleinsprutning (EFI) och är fr o m 2021 Euro5 certifierade. Alla modeller är utrustade med 750cc boxermotorer och Brembo skivbromsar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Asarum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG