Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 2-Takt — 1966

Klassisk Saab 96 2-takt. Välskött och redo att köra, med nyligen utfört mekaniskt arbete och besiktningsbefriad.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter en omfattande service och genomgång 24 000 kr är denna nu pålitlig går fint. En absolut glädje att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15814
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Efter en omfattande service och genomgång 24 000 kr är denna nu pålitlig går fint. En absolut glädje att köra."

Beskrivning

Denna bil är ursprungligen såld i Varberg, har främst körts i halland och har endast bytt ägare fyra gånger. Den nuvarande ägaren har vårdat den i imponerande 18 år. Enligt ägaren tillbringade bilen flera år i förvaring och kördes sparsamt vilket skulle kunna förklara den låga körsträckan, endast 69 808 km. Detta kan dock inte verifieras. Det är dock säkert att säga att den inte har överskridit 169 808 km, med tanke på den utmärkta skicket på interiören.

Denna bil utstrålar äkthet och charm. Efter en omfattande service och översyn av bromsar, kopplingscylinder uppgraderats, tändningsdetaljer bytta, slangar och kablage noggrant inspekterats och alla vätskor och oljor är bytt. Efter detta omfattande arbete som lagts ner kan du se fram emot många år med problemfri bilkörning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-02-17 
 • Avläst mätarställning
  69708 
 • Kw / hk
  34 / 46 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går exceptionellt bra. Den levereras med snygga hjul och bra däck. De enda mindre förbättringarna man skulle kunna utföra är en rengöring av motorutrymmet och byte av huvvajer,

 • Skick interiör:

  Interiören är i överraskande gott skick trots lite slitage. Säten, dörrpaneler och innertak är oskadade och behöver bara lite rengöring. Det finns mindre fläckar på gummimattan. Spår av rost som man kan se på innerdörrens tätning är från listens metalltråd och inte från karossen. Instrumentbrädan är i utmärkt skick. Med en ordentlig rekond och polering kommer interiören att se fantastisk ut.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fin med endast mindre rostfläckar på några områden (se bilder). Lacken är ren och i bra skick även om den visar vissa åldersrelaterade skönhetsfel. Kromdetaljerna är i utmärkt skick runtom och underredet är rent och välunderhållet.

 • Skick helhet:

  Jag rekommenderar starkt denna Saab. En rolig, problemfri och ärlig bil som inte kräver några större reparationer. En ordentlig rengöring och polering kommer att göra den ännu bättre

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-06-07
Ursprungsbesiktning: 1966-02-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-02-17
Senast godkända besiktning: 2023-09-19
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG