Visa alla bilder
Visa film

Saab 9000 CSE 2,0 Turbo Classic — 1998

Mycket välvårdad Saab av sista årsmodellen med få ägare, har endast rullat 11500 mil. Går alldeles utmärkt och är besiktigad till 2024-12-31. Med det speciella utrustningspaketet från jubileumsbilen A50

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här en Saab i fint skick som är servad och skött enligt plan med fullstämplad servicebok och körjournal.

Bilen ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16594
KRISTIANSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 9000 CSE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här en Saab i fint skick som är servad och skött enligt plan med fullstämplad servicebok och körjournal.

Bilen ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

Beskrivning

Bilen köptes ny på Bil & Traktor i Hörby av en man från Stockholm som använde den uteslutande vid sitt sommarställe på Österlen. Han var mycket noggrann och skötte bilen väl, förutom att han servade regelbundet så förde han körjournal där alla påkostnader och varenda bensin droppe finns noterad.

Nuvarande ägare köpte bilen 2013 och har varit noga med service men inte fört körjournal. Förutom att alla stämplar i boken är Saab orginal har han även bytt slitdelar etc för att säkerställa god driftsäkerhet. Den här säsongen helt nytt batteri, vevaxelgivare och tändkasett. Service och besiktning gjord i oktober. Vindrutan och en hel del andra detaljer är bytt på senare år.

Det är en ”Classic” i bilregistret, tillverkad sista året 1998, men har den speciella utrustningen för jubileumsbilen ”A50” med framförallt läder/alcantar-klädseln med flygplanet i ryggstödet, men också kjolpaket och hjul som flirtar lite med Aero och den då nya 9-5:an.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-04-23 
 • Avläst mätarställning
  115654 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går mycket fint, allt fungerar väl. AC:n ej testad men ska fungera utan anmärkning. Tydliga displayer utan pixelfel. Ett läckage finns på främre ljuddämparen.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i toppskick med få spår av brukande. Ger ett fint intryck och har en fräsch doft.

 • Skick exteriör:

  Fin i lacken men har ett flertal små dörruppslag båda sidor. Dessa bör gå att trycka ut av expert på bucklor.

  I övrigt fint skick med bra fälgar och däck. Emblemet på motorhuven saknas på bilderna men ett nytt ligger i bilen färdig att monteras.

 • Skick helhet:

  En fin och lågmilad Saab väl värd att bevara och bruka sparsamt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-06-18
Ursprungsbesiktning: 1998-03-31 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-04-23
Senast godkända besiktning: 2023-10-25
Besiktigad tom: 2024-12-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Saab 9000 tillverkades i två generationer mellan 1984 och 1998. När den kom var den en markör. Detta var en betydligt större bil än 900. Detta var den första Saaben med tvärställd motor sedan Saab 92. Arbetet med 9000 hade startat redan 1974 som ersättare till 99. När samgåendet mellan Saab och Volvo sprack agerade Saab och inledde samtal med Fiat-ägda Lancia, vilket ledde fram till Saab 9000, Fiat Croma, Lancia Thema och Alfa Romeo 164 – alla med samma chassi och många gemensamma komponenter.

När 9000 började säljas fanns ett motoralternativ: en fyrcylindrig tvålitersmotor med turbo och 175 hk. Året därpå introducerades samma motor utan turbo på 130 hästkrafter i 9000i. Saab 9000 fick mycket positiva omdömen i massmedia och låg länge tvåa i svensk försäljningsstatisktik efter Volvo.

Saab 9000 var redan från första början en viktig modell som kom att tillverkas ända fram till den 6 maj 1998 då 9-5 tog över.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kristianstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG