Visa alla bilder

Rolls Royce V12 Meteor 27 litre

Har du en stridsvagn, båt eller ett flygplan. Den passar efter anpassning i alla tre. Eller varför inte bygga en vild bil med denna kraftfulla drivkälla.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad till ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16584
HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce V12 Meteor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad till ett mycket bra skick."

Beskrivning

Rolls Royce/Rover Meteor V12-motorer tillverkades 1941 till 1962. De har ett nära släktskap med Merlin-motorn som bl.a. satt i det kända brittiska jaktplanet Spitfire. Meteormotorn togs framförallt fram för att monteras i brittiska stridsvagnar under 2:a världskriget. Det var en mycket pålitlig och kraftfull motor som på ett betydelsefullt sätt inverkade på krigsslutet.
Rover tog över produktionen 1944 och tillverkade totalt 9000 motorer innan produktionen lades ned.

Detta exemplar är renoverat och kontrollerat när bittiska försvaret plötsligt behövde 100 pålitliga stridsvagnsmotorer i samband med Kuwaitkriget. Den togs dock aldrig i bruk igen. Nuvarande ägare planerade att sätta denna motor i en gammal återuppväckt mahogny-racerbåt men så blev inte fallet denna gång.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
   
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
       / 610 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyskick. Den är nollad och renoverad i England och samtidigt konserverad. Efter det har den inte gått något.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huddinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG