Visa alla bilder
Visa film

Opel Rekord — 1957

Svensksåld Rekord i toppskick med fantastisk äldre dokumentation, en dröm för alla Opel-entusiaster!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En kort provkörning bekräftar dess utmärkta prestanda, den enda observationen är att den går ännu bättre när den är helt uppvärmd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16604
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En kort provkörning bekräftar dess utmärkta prestanda, den enda observationen är att den går ännu bättre när den är helt uppvärmd."

Beskrivning

Såld ny i Sverige och levererad till första ägaren i Taberg 1957. Den hade ytterligare två ägare fram till början av 70-talet när den fick ett nytt registreringsnummer, GEE180, som ersatte dess ursprungliga nummer, F42190. Sedan 1975 har den sällan körts och märkvärdigt nog har den aldrig haft problem med rost.

Bilen genomgick en komplett motorrenovering och lackerades om 1994. Bromsarna renoverades och en ny koppling monterades 2021. Den är fin i en sällsynt tvåtonig finish, där taket fortfarande behåller sin ursprungliga färg.

Interiören är oförändrad och är i gott skick, med originalmattor. Det finns en liten spricka i förarsätets söm, vilket lätt kan åtgärdas. Denna bil sticker ut på grund av sitt exceptionella skick, och bevarar all charm och flärd från 1950-talet, inklusive en förtjusande klocka monterad på handskfacket lock. Full äldre dokumentation ingår "se bilder".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  32544 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här bilen har under åren underhållits exemplariskt av sina ägare, vilket resulterar i detta enastående skick. Regelbundet underhåll och byte av delar har hållit den i toppskick och det finns för närvarande inget behov av några reparationer – bara vrid om nyckeln och njut av dess charm från 1950-talet.

 • Skick interiör:

  Interiören behåller sin ursprungliga charm, komplett med underbara bakelit knoppar och strömbrytare, samt en tilltalande instrumentbräda. Säten, dörrpaneler och innertak är i välvårdat skick. Enda problemet är en sprucken söm på förarsätet. De ursprungliga mattorna är en trevlig detalj, och en lätt rengöring är allt som behövs för att göra den ännu bättre.

 • Skick exteriör:

  Karossen är verkligen anmärkningsvärd fin utan indikationer på skador, rost eller reparationer. Underredet är rent och stabilt. Lackeringen från 1994 är imponerande ren och snygg, endast med minimala lackskador runt innerkanterna på dörrarna. Kromdetaljerna är blanka och rena, endast med lite märkbara porer på främre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En dröm för Opel entusiaster. Den kräver inget mer än regelbunden service och underhåll.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-19
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-10-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG