Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz CL 500 — 2002

Mercedes stora lyxcoupé i fint skick med stark motor. Bilen har endast gått cirka 9500 mil. En bil för MB entusiasten.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"21 år på nacken. Det kan man inte tro när man ser den."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16552
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz CL 500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"21 år på nacken. Det kan man inte tro när man ser den."

Beskrivning

Tyst, skön, vacker. Svårt att hitta några nackdelar med CL-modellen. Frånsett pris och storlek. Petitesser". Så skrev Teknikens Värld i sin stora test av bilen 2005. Denna Mercedes köptes hos Landrins Bil AB i Västerås 2004 och har ägts av samma familj sedan dess. Nuvarande ägare fick ta över bilen efter sin far 2016. Bilen är i ett fint orört originalskick. Enligt vår bedömning har bilen sin originallack och den är i ett bra skick med några små stenskott och repor. Mercedesen är bland annat utrustad med V8, automatlåda, taklucka och skinnklädsel. Bilen har låga mil på mätaren, cirka 9 500 mil så den har många fler att ge. Bilen är besiktigad och godkänd vid bilprovningen oktober 2023.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2002-08-29 
 • Avläst mätarställning
  94 760 km 
 • Kw / hk
  225 / 306 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Vid fotograferingstillfället så fungerade inte softclose-systemet som det ska, kan bero på att bilen stått en längre tid. Nackstödens höj och sänkfunktion fungerar ej i baksätet. Infällbar dragkrok.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint och välvårdat skick. Förarstolen är lite sliten i nedre delen av av ryggstödet. Helt innertak med någon liten smutsfläck. Kladdiga knappar i rattcentrum, eventuellt efter handspritanvändning.

 • Skick exteriör:

  Fin lack med några små stenskott och repor, se bilder. Mjölkigt backspegelglas på förarsidan.

 • Skick helhet:

  En lågmilad attraktiv bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-10-09
Ursprungsbesiktning: 2001-11-14 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2002-08-29
Senast godkända besiktning: 2023-10-13
Besiktigad tom: 2024-12-31
Årsskatt: 4496 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mercedes stora lyxcoupé, nypris nästan 1 Mkr. Kraft och elegans samspelar bra i Mercedes CL 500 Denna ikoniska bil imponerar med sin kraftfulla 5,0-liters V8-motor som gör att bilen accelererar fort och ger en dynamisk körupplevelse. Med 306 hästkrafter och 460 Nm i vridmoment går denna bil från stillastående till höga hastigheter på nolltid.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG