Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SLC V8 — 1972

Ett landsvägslok från 70-talet, i ett snitsigt Coupéutförande. Dessutom i en trevlig färgkombination.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Samtidigt som den här vagnen har körts och brukats, har tidigare ägare varit mycket mån om och förtjust i sin vagn. Nu behöver denna 51-åring dock en genomgång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16551
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SLC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Samtidigt som den här vagnen har körts och brukats, har tidigare ägare varit mycket mån om och förtjust i sin vagn. Nu behöver denna 51-åring dock en genomgång."

Beskrivning

Inregistrerad i Sverige i januari 1984 och den senaste brukaren förvärvade bilen i april 1986. Den kom i många år att ställas av över vintern och kördes primärt under den ljusa årstiden. Dåvarande ägare och brukare vårdade sin bil och den var hans ögonsten, det blev även många mil i den. Mätarställning nu är 32.285 Mil, vilket ändå inte är så mkt på drygt 51 år. Nuvarande ägare, ett fastighetsbolag fick överta bilen och säljer den nu till förmån för välgörande ändamål.

Det medföljer en extra motor, som kan vara originalmotorn. i bilen sitter en Denon bilstereo med CD-växlare i bagageutrymmet samt en sk. polisradio i handskfacken, funktion osäker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1984-01-05 
 • Avläst mätarställning
  322 850 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Beige 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startades upp med starthjälp och kördes försiktigt i "närområde". Det mesta förefaller fungera väl men bilen behöver en genomgång för att säkerställa alla funktioner. Ej kontrollerad på lyft.

 • Skick interiör:

  Inredningen förefaller vara i original med viss patina men överlag i gott skick. Stolar och säten är i sedvanlig MB-kvalitet. Dörrsidor, mattor och tak är i fint skick. Den är något smutsig, en rekond kommer att förhöja intrycket.

 • Skick exteriör:

  Prydlig lackering men det finns några ställen där det jäser, bland annat fram på skärmar etc. Nyare MB-fälgar i fint skick med bra däck. Glas och blankt i bra skick med enstaka småskador. Utrustad med skärmkrom och vinge på baklucka.

 • Skick helhet:

  En trevlig Coupé- och Grand Turismovagn från 70-talet, i fin färgkombination som nu behöver en genomgång och diverse åtgärder. Oavsett var man "lägger ribban" får ny ägare en fin klassiker att glida runt med, finåka i stan eller ta ut svängarna på landsvägarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-09
Ursprungsbesiktning: 1984-01-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-01-05
Senast godkända besiktning: 2021-03-30
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Att både epiteten Super och Sport fanns med i 30-talaren Mercedes SSKL - Super Sport Kompressor Leicht från 1931 är väl ett känt faktum. Huruvida efterkrigstidens Mercedes beteckning SL står för Super Leicht eller Sport Leicht, är dock beroende på vem man lyssnar på i historien om Mercedes.

Nåväl, det vi vet är att den nya racern 300 SL med måsvingdörrar som kom 1952, så småningom kom att tillverkas i en mer civiliserad gatversion från 1954 - 1957. När den försvann, tillverkade man istället en öppen Roadster med samma prestanda och look 1957-1963.

Samtidigt tillverkade man också en lite lugnare och timidare versionen av en SL i R121 Mercedes 190 SL som tillverkades 1955-1963. När det var dags för efterföljare till dessa två, blev det bara en version, W113 Mercedes 230 SL, kallad Pagoda. Det blev både 250 SL- och 280 SL-versioner under åren 1963-1971.

Så i april 1971 var det dags för Pagodans efterträdare, R107 Mercedes 350 SL med en V8-motor om 3,5 L och 200 hkr. Såväl säkerhet som teknik och väghållning var rejält förbättrad mot föregångaren. Till år 1973 kom 450 SL med 225hkr, primärt för USA-marknaden. Till 1974 års modeller, erbjöd man även en sexcylindrig variant igen. Det rullade på med smärre förändringar under åren och den sista årsmodellen blev 1989, då det var dags för nästa generation, R129.

Från epitet som Pizza-racer och Dallasmoppe har nu 107:an tagit plats vid podiet, för klassiska sportbilar från Mercedes och bär SL-emblemet med all heder.

Som vanligt, har här, de öppna bilarna fått all uppmärksamhet. Främst beror det väl på att efter Måsvingen kom det ingen täckt vagn, visst de olika modellerna hade en hardtop om man så önskade, fast när man 1971 lanserade 107:an kom det även en Coupé ett halvår efteråt, C107 eller SLC som modellen kom att heta med fast tak. Ibland lite förbisedd men som i takt med åren, har fått allt fler anhängare och entusiaster att "gå i gång". Det blev en linjeskön Grand Turismo med baksäte och i övrigt samma teknik som den öppna vagnen. Totalt tillverkades 62.888 exemplar av C:107.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG