Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 SE — 1986

Svensksåld Mercedes 300 SE i gott skick!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Det finns dock ett par saker att notera: ABS-varningslampan blinkar ibland och bakre fjädringsdämparna är bullriga. Det är värt att nämna att ett nytt par bakre dämpare ingår med bilen. Dessutom har bilen en giltig besiktning fram till den 31 maj 2025."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16580
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Det finns dock ett par saker att notera: ABS-varningslampan blinkar ibland och bakre fjädringsdämparna är bullriga. Det är värt att nämna att ett nytt par bakre dämpare ingår med bilen. Dessutom har bilen en giltig besiktning fram till den 31 maj 2025."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen för tre år sedan, och ägaren innan höll fast vid den i imponerande 23 år. Under ägarbytet åtgärdades några vanliga rostproblem och repor och han beslöt sig för att lackera om bilen på båda sidor, från nedre delen av karossen upp till taket, samt bakluckan och motorhuven. Taket har dock fortfarande originallack. Som ett resultat av dessa ansträngningar har bilen nu en prydlig framtoning. Invändigt är interiören ren och välskött, och under motorhuven är det snyggt och fint.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-02-25 
 • Avläst mätarställning
  219858 
 • Kw / hk
  138 / 188 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Som tidigare nämnts är bilen i gott skick och går fint. Dock finns det några underhållsåtgärder som kräver uppmärksamhet: ABS-systemet behöver granskas och bakdämparna bör bytas på grund av missljud. Motorutrymmet är rent och väl underhållet, och bilen är utrustad med attraktiva lättmetallfälgar med nya däck.

 • Skick interiör:

  Bilens interiör är ren och välbevarad, dock lätt slitage på förarstolen. Dörrpanelerna, innertak och golvmattorna är rena och i gott skick. Det finns dock en liten spricka på instrumentpanelen och slitage på dörrstolpar. Instrument och mätare fungerar bra, liksom de elektriska fönstren, speglarna. Luftkonditionering har inte testats och det finns vissa problem med brutna knappar till elstolarna och några pixlar saknas i en display. (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i gott skick, rak och välhållen. Underredet är fint, även om det finns lite ytlig rost på vissa ställen. Lacken är glänsande och välbevarad, med endast några små skavanker: Liten blåsa under bagageluckan nära bakrutan, en mindre spricka på förardörrens hörn och en liten blåsa under höger bakre innerdörrskant. Dessutom finns några små stenskott på stötfångarna och en mindre buckla på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En attraktiv bil med några mindre kosmetiska problem både på utsidan och insidan, samt den nämnda genomgången av stötdämparna och ABS-systemet. När dessa mindre reparationer är åtgärdade kommer du ha en fantastisk Mercedes att njuta av och kryssa runt med nästa år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-08
Ursprungsbesiktning: 1986-02-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-02-25
Senast godkända besiktning: 2023-06-02
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 17

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG