Visa alla bilder

Mercedes-Benz 280 CE W123 — 1981

Välanvänd klassisk kompakt-coupé med den roligaste motorn i ett användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kör som den är, det är trots allt en snar 25 000-milare som kanske just bara ska få lov att vara en lagom patinerad och användbar classic coupé."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16517
SKÄLLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 CE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kör som den är, det är trots allt en snar 25 000-milare som kanske just bara ska få lov att vara en lagom patinerad och användbar classic coupé."

Beskrivning

Den togs i trafik i februari 1981 i Tyskland och importerades till Sverige i maj 2000. Enligt uppgift hade den förra ägaren, som köpte den redan 2003, använde bilen som vinterentusiastbil i några år och han lät också rostlaga skärmkanterna bak. I instruktionsboken finns det handskrivna noteringar om service från och med 2003 och vid drygt 20 000 mil. Vid besiktningen 2013 hade bilen en registrerad körsträcka på 22 595 mil och det visar att den har rullat majoriteten av de milen i hemlandet sedan ny. Idag är mätarställningen 24 569 mil och de senaste åren har den alltså använts sparsamt. Den nuvarande ägaren köpte den 2019 och har hunnit med knappt 1000 mil på drygt 4 år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  2000-05-26 
 • Avläst mätarställning
  245 695 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den fina raka sexan med dubbla överliggande kamaxlar känns rätt i gången och lådan växlar fint. Chassit känns Mercedesfast tillsammans med den typiska styrningen.

 • Skick interiör:

  Fin klädsel, dörrsidor, tak och bra mattor. Takluckan stänger utan problem. Träfanéret har lite krackeleringar vid mittkonsollen och bagageutrymmet saknar matta.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad. Lite rostanvisningar i nederkant av skärmarna och i kanterna, och även lite i trösklarna. Original barockfälgar med hyfsade däck av budgettyp. En tidstypisk vindavvisare till takluckan följer med.

 • Skick helhet:

  Insliten coupé med en lagom entusiastcharm som den är. Att använda som en snygg sommarbruksis, till exempel. Så som de gör i södra Kalifornien året om; kör med sina gammelbilar i ett patinerat skick och är coola utan åthävor. En del vet inte ens om att de är det. Så kan den här bilen användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-08-02
Ursprungsbesiktning: 2000-01-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-05-26 (810224)
Senast godkända besiktning: 2022-07-21
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skällinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG