Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 250 C 2.8 — 1975

Klassisk coupé med en fin och viktig proveniens för varumärket med historik från familjen som hade Philipssons Bil AB, Sveriges dåvarande generalagent för Mercedes-Benz.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har under senare tid uteslutande körts under sommarmånaderna. Ägaren underhåller och servar den personligen. Bilen startar lätt, håller en stabil tomgång utan ovanliga ljud och växlar smidigt. Den är besiktningsbefriad och redo att brukas direkt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16583
SVENSHÖGEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 250 C ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har under senare tid uteslutande körts under sommarmånaderna. Ägaren underhåller och servar den personligen. Bilen startar lätt, håller en stabil tomgång utan ovanliga ljud och växlar smidigt. Den är besiktningsbefriad och redo att brukas direkt."

Beskrivning

Den ägdes ursprungligen av systern till Gunnar Philipsson, grundare av Philipssons Bil AB, generalagent för Mercedes-Benz i Sverige. Systern hette Ingeborg Stille (Philipsson) och var baserad i Frankrike redan sedan slutet av 1940-talet. Hon var en profil bland svenskarna på Côte d’Azur och genom familjeföretaget brukade och avverkade hon ett antal från Sverige levererade Mercedesbilar under fransk flagg på Rivieran där hon också var verksam med att förädla några äldre och förbisedda fastigheter. Ingeborg Stille var även aktiv inom Svenska Kyrkan och Svenska Rivieraklubben. Detta ledde till att hon testamenterade sin sista bostad till kyrkan och klubben, som också idag samverkar inom en fastighet, kallad Villa Ingeborg till hennes minne.

Efter hennes bortgång fick en nära vän inom kyrkan och klubben ta över vårdnaden av bilen, men den kördes knappt då hon tyckte att den var för stor för hennes behov i en del av Frankrike där mindre bilar helt enkelt är smidigare att hantera. Den nuvarande ägaren kom i kontakt med vännen och bilen vid en entusiastiskt transport av en Citroën Méhari för egen maskin till Sverige och de kom så småningom överens om ett köp. I juli 2017 importeras och registreras Mercan i Sverige.

Den nuvarande körsträckan på 31 982 km kan mycket väl vara korrekt, med tanke på att den främst kördes lokalt och tillbringade många år i garage. Även om den här körsträckan inte kan verifieras, är den i värsta fall 131 982 km och som även då är låg relativt bilens ålder.

Som en extra bonus levereras bilen med ett speciellt handgjort bilskydd som är anpassat efter bilen, vilket ger extra skydd och vård.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  2017-07-18 
 • Avläst mätarställning
  31982 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är väl underhållen och förvarad i garage under vintermånaderna och har genomgått regelbunden service. Den har nyligen fått en del utbytta delar, inklusive ett nytt avgassystem och batteri. Motorutrymmet är rent och välhållet, och den kommer med attraktiva hjul och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och har div typiska tecken på åldersrelaterat slitage. Läderklädseln, säten och dörrpaneler är oskadade men skulle behöva rengöras och behandlas. Golvmattorna och innertaket är i gott skick, men skulle behöva rengöras. Nya säkerhetsbälten har installerats. Instrumentbrädan, klädseln och mätarna är rena och fungerar bra, utan sprickor, men det är en liten skada i högtalarklädseln.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i gott skick och har bevarats väl tack vare ett torrt/varmt klimat i Frankrike. Den genomgick delvis omlackering på 1990-talet, främst på skärmar och nedre karossen. Trots att lacken fortfarande är ljus och ren ut finns det några blåsor runt kromdetaljerna på framskärmen och dörren (se bilder). Kromdetaljerna är överlag i gott skick, med endast en mindre buckla i högra hörnet på främre stötfångaren och en liten lackskada på passagerardörren och skärmen.

 • Skick helhet:

  Dessa bilar är mycket eftertraktade på grund av sin klassiska coupédesign. Detta specifika exemplat är i gott skick. De flesta åtgärderna som behövs är främst kosmetiska och kan hanteras successivt över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-07-18
Ursprungsbesiktning: 2017-07-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-07-18 (750624)
Senast godkända besiktning: 2023-06-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svenshögen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG