Visa alla bilder
Visa film

Mazda 626 GLX — 1985

En på insidan ovanligt färgglad och alldaglig åttiotalsedan med bara en egentlig ägare och en uppseendeväckande låg körsträcka på drygt 3 300 mil, allt i ett orört fint originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och representativ för tiden, en vardags-Mazda för samlaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16528
VEDDIGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mazda 626 GLX?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och representativ för tiden, en vardags-Mazda för samlaren."

Beskrivning

Den levererades av Garviks Bil i Falkenberg till sin första ägare Sigvard i juni 1985. Han fick bara njuta av sin nya bil i ett halvår innan han avled i en hjärtattack och hans fru tog över bilen. Hon har brukat den mycket sparsamt och kört till besiktning, service och även till Ullared någon gång om året. Sedan 2005 har den inte servats, men har inte körts nämnvärt heller. Bilen har nyligen fått en översyn av bränslesystem, bromsar och tändsystem. Senaste godkända besiktningen gjordes 2023-09-19.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-06-11 
 • Avläst mätarställning
  33 087 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och lättkörd. En spinkig, men rejäl känsla av slitstark japansk kvalitet och som ännu inte har slitits in, så att säga. Utrustad med både elhissar och el-soltak med bra fart och styrka. Senaste oljeservicen verkar vara gjord 2005 och en uppstartservice gjordes nyligen med nya bromscylindrar bak, rengöring av bränsletanken, kontroll av bränsletillförsel och nya tändstift.

 • Skick interiör:

  Genomförd och stolt vinröd inredning i ett fräscht fint oslitet skick. Det är vinrött högt och lågt med en tunn fast plastkvalitativ ratt, snyggt tak och bra mattor. Och rött även i bagageutrymmet med en ren matta, orört reservhjul och orörd domkraft.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett lite mera använt skick än vad körsträckan antyder. Några små märken och repor, men inga rostanvisningar. Äldre däck av budgettyp på original plåtfälg med originalnavkapslar, men navkapseln höger bak saknas.

 • Skick helhet:

  Bevarad vardagsjapan i ett ovanligt attraktivt skick; lite yttre patina med ett härligt orört åttiotalskitschigt inre, bra dokumentation och en särdeles låg körsträcka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-09-18
Ursprungsbesiktning: 1985-06-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-06-11
Senast godkända besiktning: 2023-09-19
Besiktigad tom: 2025-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Veddige

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG