Visa alla bilder
Visa film

Husqvarna Örnen N:o 25 175cc — 1931

Denna juvel från 1930-talet erbjuder en dos av ren skönhet och högkvalitativt hantverk.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare är en passionerad samlare med förkärlek för välunderhållna motorcyklar. Allt i ägarens samling är inte bara till för att visas upp; de är alla körklara. Motorn har nyligen inspekterats och slitna delar har blivit ersatta. En enkel och lättkörd maskin med bra balans."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16568
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Husqvarna Örnen N:o 25?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare är en passionerad samlare med förkärlek för välunderhållna motorcyklar. Allt i ägarens samling är inte bara till för att visas upp; de är alla körklara. Motorn har nyligen inspekterats och slitna delar har blivit ersatta. En enkel och lättkörd maskin med bra balans."

Beskrivning

Denna enastående motorcykel har varit en del av nuvarande ägares samling. Även föregående ägare är en passionerad samlare av Husqvarna motorcyklar. Trots att den återregistrerades 1983 och haft sammanlagt fyra ägare, förblir dess äldre historia ett mysterium.

Trots årens gång är den exceptionellt välvårdad och bevarad och utstrålar sin ursprungliga charm. Möjligen har den tidigare genomgått viss renovering / restaurering.

Den är av årsmodell 1931 och vissa Husqvarna-entusiaster föreslår att den starkt påminner om en modell från 1929, nummer 25.

Under sin klassiska exteriör döljer sig en JAP 175cc, 4-takts en-cylindrig motor, kopplad till en 3-växlad låda. Motorcykelns övergripande skick är enastående och oskadat, med vackert bevarad äldre lack och glänsande metalliska detaljer. En syn, både som konstverk och som en körbar del av historien.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  1983-08-29 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  4 / 5 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 3 Växel 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med bara en kick vaknar den till liv - går bra och med smidig och problemfri växling och bra bromsar. Den har nyligen genomgått en omfattande motorrenovering, med utborrad cylinder, ny kolvring, byte av packningar samt installation av en ny bensinskran, rör och en handtillverkad oljepump.

 • Skick interiör:

  Snygg och oskadad lädersits bidrar till dess vintagecharm.

 • Skick exteriör:

  En visuell njutning ur varje vinkel med sin tidlösa svarta lack. Lacken i högra hörnet på tanken har lyft något. Några lackflagor och mindre bucklor på avgassystem.

 • Skick helhet:

  Ett verkligt bevis på sin varaktiga kvalitet och attraktivitet gör den till en eftertraktad skatt för vilken MC-entusiast eller samlare som helst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-04-23
Ursprungsbesiktning: 1983-08-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-08-29
Senast godkända besiktning: 2000-07-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG