Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette 5.7L V8 — 1992

Corvette C4 med en kraftfull LT1 V8-motor som levererar generöst med hästkrafter. Gott och mycket användbart skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull och lätt att köra med sin automatlåda. Den presterade bra under provkörningen med en fantastiskt motorljud, responsiva bromsar och självsäker väghållning. Nyligen servad för 19 000 kronor. Originalfälgar ingår."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16582
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette 5.7L V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull och lätt att köra med sin automatlåda. Den presterade bra under provkörningen med en fantastiskt motorljud, responsiva bromsar och självsäker väghållning. Nyligen servad för 19 000 kronor. Originalfälgar ingår."

Beskrivning

Importerad till Sverige 1996 från Georgia, USA. Den har bara haft två registrerade ägare i Sverige, och den nuvarande körsträckan på 77 914 km verkar vara korrekt. Denna körsträcka stämmer överens med dess användning som en sommarbil, och vid besiktningen från 2014 hade den gått 76 570 km. Den första ägaren importerade bilen och behöll den fram till 2021, då den nuvarande ägaren tog över.

C4 är den fjärde generationen av Chevrolet's Corvette som tillverkades från 1983 till 1996. Den fick nu en mer strömlinjeformad design, lättare konstruktion och förbättrad prestanda jämfört med sin föregångare. C4 :an spelade en avgörande roll för att vitalisera "Corvette" och är fortfarande populär bland entusiaster idag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1996-04-19 
 • Avläst mätarställning
  77914 km 
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går och fungerar smidigt utan problem. Motorn startar lätt, växlar bra och har responsiva bromsar. Bra hjul och däck. De ursprungliga hjulen ingår. Motorutrymmet är rent och väl underhållit.

 • Skick interiör:

  Interiör i gott skick med typiskt slitage med tanke på åldern. Lädersäten i bra skick med något slitage. Ny radio har installerats, men den ursprungliga medföljer. Elfönster, speglar och säten fungerar alla utan problem. AC har inte testats.

 • Skick exteriör:

  Mycket presentabelt utseende med en snygg kaross som är fri från skador och rost. Lacken är ren och väl underhållen, endast några mindre fläckar runt skärmkanterna, främre stötfångarna. Gummilisterna runt taket och fönstren slitna. och det finns en del delaminering i hörnet av vindrutan. Taket är rent och oskadat.

 • Skick helhet:

  Rolig att köra och överlag i bra skick, perfekt val för en underbar sommartur.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-07
Ursprungsbesiktning: 1996-04-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-04-19
Senast godkända besiktning: 2021-09-20
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG