Visa alla bilder
Visa film

BMW R75/5 90S sidvagn — 1970

En ordentligt brukad, men också ovanligt välvårdad och omhändertagen sjuttiotalare i ett väldigt fint skick, begåvad med en ny sidvagn 2012.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Stolt och värdigt sidvagnsekipage som trots sin ålder har en ovanligt användarvänlig och robust utstrålning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16519
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW R75/5 90S sidvagn?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Stolt och värdigt sidvagnsekipage som trots sin ålder har en ovanligt användarvänlig och robust utstrålning."

Beskrivning

Den såldes ny i Stockholm i juli 1970 och redan 1978 köpte den nuvarande ägaren hojen. Då var den röd. Han har kört överallt och mycket, enligt uppgift över 25 000 mil genom åren. Den har varit ombyggd i olika skepnader (därmed också olika lykthus med olika hastighetsmätare och olika mätarställningar) och omgångar för ett modernare utseende, men i samband med att cykeln fick en ny sidvagn återställdes hojen till sitt originalutseende. Den sidvagnen, modellen GP Manx från Watsonian Sidecars, en jubileumsutgåva när företaget 2012 firade sitt 100-årsjubileum i sidvagnsbranschen.

Runt 2015 fick den en ny motor från en R90S och därmed även nya Dellortoförgasare, specifika för just den motorversionen. Sedan dess har cykeln rullat 440 mil. Den nuvarande ägaren är en inbiten BMW-motorcyklist som kör långt och mycket året om med sina andra hojar, och påverkas inte av dåligt väder eller annat som en tvåhjulsåkare kan tycka är motbjudande. Auktionscykeln har därför också fått se en stor del av norra Europa under sin aktiva tid, främst på åttiotalet och nittiotalet. De senaste 10-15 åren har den mest agerat gammelhoj med kortare nöjeskörning i fint väder till träffar och annat socialt. Den senaste och därmed den sista besiktningen gjordes 2017-06-07.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-07-23 
 • Avläst mätarställning
  49 250 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg och säker boxerkänsla i maskinen, en R90S-motor gör sig bra i det här ekipaget. Det står R75 på motorn för ett korrekt originalutseende, men det är alltså en R90S med sina Dellorto-förgasare och ett nytt snyggt rostfritt avgassystem inklusive ljuddämpare. En trevlig och ovanlig detalj är den femväxlade Kaiser Hartmann-lådan som även har en backväxel – en nog så användbar komfortdetalj, minst sagt.

 • Skick interiör:

  Fin, ny och hel sadel, naturligtvis, tillsammans med ett snyggt kapell i canvas till sidvagnen. Två prydliga uppsättningar original verktygssatser ingår.

 • Skick exteriör:

  Rent och putsat, svart blank lack och fint krom med snygga detaljer och emblem. Vagnen sitter extra hårt och fast med genomgående fästpunkter i ramen tack vare en hjälpram från specialisten Sven Svensson, och på så vis helt integrerad i cykelns rörelser. Sidvagnen presenterar också några sanningar i aktern från en BMW-motorcyklists horisont.

 • Skick helhet:

  Klassisk cykel med en klassisk nytillverkad sidvagn i ett lika klassiskt entusiastiskt välvårdat fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1970-07-23 (regbes) (Ombes:19790523)
Datum i trafik första gången: 1970-07-23
Senast godkända besiktning: 2017-06-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG