Visa alla bilder
Visa film

Austin Mini 850 — 1960

En Mini i Series 1 är en ovanligt tidig modell, levererad i november 1959, med lågt chassinummer och noggrant underhållen. En av de äldsta Minis som fortfarande körs på Svenska vägar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrant underhållien och besiktningsbefriad. Startar lätt, går bra och har bra bromsar. Endast rutinunderhåll behövs. Det är värt att notera att detta är en bil med "matching numbers"."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
121 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16593
EKSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Mini 850 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrant underhållien och besiktningsbefriad. Startar lätt, går bra och har bra bromsar. Endast rutinunderhåll behövs. Det är värt att notera att detta är en bil med "matching numbers"."

Beskrivning

Denna Austin såldes ny till en herre i Eksjö den 7 november 1959 och kopior av det ursprungliga registreringsbeviset finns. Bilens historia kan följas till början av 1970-talet, varefter den troligen försvann ur bilregistret tills den åter registrerades in 1994. Troligt har den haft totalt 11 ägare.

Sedan den registrerades in på nytt 1994 har den blivit helrenoverad och omlackerad i nuvarande röda och vita färgschema "por027 indian roth red och 234 Volvo vit tak". Den har också blivit omklädd i blå plysch. Bilen kommer med ett certifikat från Heritage Trust som bekräftar att bilens ursprungliga färg var Farina Grey med en grå interiör. Detta bekräftar också att bilen har "matching numbers", se bilder. Nuvarande ägaren köpte bilen år 2000 och den har i huvudsak tillbringat största delen av sin tid i Eksjö-området. Den har hållit sig väl efter renoveringen för över 25 år sedan och är sedan dess alltid förvarad i garage och aldrig vinterkörd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1994-03-08 
 • Avläst mätarställning
  1077 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ägaren servar den personligen varje år. Den används ofta, särskilt under sommarmånaderna. Nyligen genomförda större jobb inkluderar byte av kabelhärva och genomgång av all el, byte av topplockspackning, bromsrenovering, nya bussningar, koppling och fjädrar samt div nya delar i motorutrymmet "se bilder". Den nya ägaren kommer att ha många år av problemfri bilkörning framför sig.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren, prydlig och i gott skick. Även om den inte är i sin ursprungliga design kan den enkelt återställas till sitt ursprungliga skick med lättillgängliga Mini-delar. Instrumenteringen fungerar bra. Instrumentbräda, dörrsidor, mattor, stolar och innertak är alla är rena och i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bilens karosseri är rakt och snyggt och visar inga tecken på rost. Även om den äldre renoveringen har hållit sig fint finns det några blåsor som börjar synas runt den nedre dörrkanter och en liten spricka i färgen nära bakre stötfångarens hörn (se bilder). Lacken är ren och glänsande och kompletteras av de fina och blanka kromdetaljerna. Bilens undersida i gott skick, och täkt med ett tjockt lager av underredsskydd.

 • Skick helhet:

  En av de äldsta Mini-bilarna på Sveriges vägar som dessutom ägts av en sann entusiast som lagt ner mycket omsorg och kärlek. Regelbundet underhållen och körd. De mindre kosmetiska problemen kan lätt åtgärdas över tid, utan någon omedelbar oro.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2003-04-05
Ursprungsbesiktning: 1994-02-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-03-08
Senast godkända besiktning: 2016-06-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eksjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG