Visa alla bilder
Visa film

Austin Healey 100-6 BN4 2+2 — 1957

Klassisk Healey med plats för fyra renoverat till ett lagom skick med funktion och körglädje i fokus

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett pålitligt och slitstarkt bruksskick där färgkombination och plåtfälgar med original navkapslar ger extra plus i kanten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
179 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16587
FJÄRÅS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Healey 100-6 BN4 2+2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett pålitligt och slitstarkt bruksskick där färgkombination och plåtfälgar med original navkapslar ger extra plus i kanten."

Beskrivning

Importerad från England 1984. Blev stående i väntan på renovering som togs vid för drygt 15 år sedan. Då lades ribban på ett gott och fungerande bruksskick. Togs sedan in i registret igen först 2012. Har sedan använts flitigt på träffar och utställningar i Västsverige.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  2012-05-18 
 • Avläst mätarställning
  75000 km 
 • Kw / hk
  75 / 102 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  skinn 
 • Färg
  röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn på 2,6 liter är en utbytesmaskin. En så kallad Gold seal engine - alltså en fabriksmotor och den satt i bilen redan vi importen på åttiotalet. Fyrväxlad låda med overdrive. Startar lätt och går rent och fint. Mekaniskt är helhetsintrycket mycket gott i motor och chassi.

 • Skick interiör:

  Nya mattor men i övrigt är det mesta orört original i sittbrunnen. Säten är de ursprungliga med patina, en spricka i vänster stols ryggstöd.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i nuvarande färgschema vid renoveringen. Finish på lack fin men fått lite slitage under årens brukande. Mycket rost fick lagas, nya golvplåtar ilagda, här finns en del äldre lagningar och några lappningar i motorrum. Bakskärmarna upplagade och har i efterhand försetts med egentillverkade gummiflärpar invändigt som verkar som ett slags innerskärmar. Detta för att förhindra vidare rostangrepp. Nedre kromlist vid grillen saknas. Suffletten syddes upp ny vid renoveringen men väldigt sällan använd. Mycket fin men behöver sträckas till/användas för att bli bra i passformen

 • Skick helhet:

  En väl fungerande bil i ett användarvänligt skick

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-05-18
Ursprungsbesiktning: 2012-05-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-05-18 (570601)
Senast godkända besiktning: 2017-05-10
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad. Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG