Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo GT Junior 2.0 Twin Spark — 1975

Professionellt renoverad Alfa Romeo GT Junior. En drömbil för alla Alfa-älskare. Bara vrida om nyckeln och njuta av åkturen.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En omfattande lista över allt arbete finns nedan. Arbetet utfört av proffs i Trelleborg på 4Bar Performance och Alfa-specialisten Ulf på 1900 Garaget. Den totala kostnaden, inklusive bilköpet, uppgår till över 500 000 kr. Detta gör det till ett utmärkt köp för dem som söker en noggrant återställd Alfa i fantastiskt skick. Bilen är registreringsbesiktigad med motorändringarna och halvbur."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
331 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16554
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo GT Junior ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En omfattande lista över allt arbete finns nedan. Arbetet utfört av proffs i Trelleborg på 4Bar Performance och Alfa-specialisten Ulf på 1900 Garaget. Den totala kostnaden, inklusive bilköpet, uppgår till över 500 000 kr. Detta gör det till ett utmärkt köp för dem som söker en noggrant återställd Alfa i fantastiskt skick. Bilen är registreringsbesiktigad med motorändringarna och halvbur."

Beskrivning

Ägaren som är en passionerad bilentusiast hade en klar ambition och dröm om att skapa en ultimat Alfa Junior. Efter ett omfattande sökande hittade han den perfekta bilen för sitt projekt hos Hoffsten i Stockholm, en välkänd Alfa Romeo-specialist. För ungefär ett decennium sedan genomgick bilen en omfattande renovering med minimala rostreparationer eller svetsning och lackerades om professionellt i Blue Francia AR342 (som är bilens original kulör).

Bilen transporterades till Trelleborg, där teamet på 4Bar Performance och 1900 Garaget påbörjade renoveringen, enligt specifikationerna nedan. Projektet slutfördes i slutet av 2020, och bilen kördes sparsamt under 2021. Nyligen genomgick den sin slutliga besiktning. Enda anledningen till försäljning är att ägaren har flyttat, skaffat två stora hundar och för närvarande behöver en Range Rover.

Motor
Alfa 75 TS Motor 2.0 (1900 Garaget)
Motorrenovering & installation (1900 Garaget)
Blockförstärkningsplatta(Alfaholics)
Sumpskydd (Alfaholics)
Rostfritt Avgassystem
Avgasfästen & klämmor (Alfaholics)
Tävlings-motorfästen

Bränsle / Tändning
Jenvey Heritage Twin Gasreglage 45mm
Alfaholics 75 Twin Spark Insugningsgrenrör
Pipercross Luftfilter / TS Offset (Alfaholics)
Jenvey Heritage Lufthorn
MaxxECU Street, VAG Tändspole, reläbox, kablar & sensorer (Per Andreasson/4Bar Performance)
Bränslepump i tank. Skräddarsydda bränsleledningar (Per Andreasson/4Bar Performance)
Installation och programmering (Per Andreasson/4Bar Performance)

Kylning
Kylarrenovering (Per Andreasson/4Bar Performance)
Gummislangar & termostat (BMW)

Fjädring
Fjädersats / sänkning (1900 Garaget)
Bussningar (Arese/4Bar Performance)

Bromsar
Alfaholics 4-Kolvs Bromssats 1300/1600
Fram Bromsbelägg Ferodo DS2500 (Alfaholics)
Flätade bromsslangar & Banjo fästen framslangar (Alfaholics)
Bakre Bromsar Original, Renoverade (Per Andreasson/4Bar Performance)
Vakumpump

Hjul
Alfaholics 7×15? GTA Veloce Fälgar & Yokohama AD08
Alfaholics GTA Hjulmuttrar

Interiör
GTA Halvbur
Säten BF Torino Nürburgring Korgflätad svart
Säteskonsoler och adaptrar
Nya dörrlister

Övrigt
Batteri flyttat till bagageutrymme
Ny kopplingscylinder

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-09-12 
 • Avläst mätarställning
  23423 
 • Kw / hk
  84 / 128 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusblå Blue Francia 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt, med en trevlig motorklang och den presterar ännu bättre när den är ordentligt uppvärmd. Växellådan är utmärkt och bromsarna är kraftfulla och pålitliga, även om de kan skrika lite när de är kalla på grund av de racerinspirerade bromsbeläggen. Med sin nyligen genomförda slutliga besiktning är denna bil redo för många problemfria och njutbara års körning. Den är utrustad med snygga fälgar och bra däck

 • Skick interiör:

  Ren och väl underhållen. Instrumentbrädan och instrumenten behåller sin klassiska, ursprungliga känsla. Träpanelerna och en äldre radio bidrar till den nostalgiska atmosfären. Det finns något lätt slitage på vinylen på mittkonsolen (se bilder). Nya framsäten i ny stil, de ursprungliga sätena inkluderade. Bakre sätet har tagits bort och ersatts med en båge. Dörrpanelerna och innertak är i gott skick, med endast en liten spricka märkbar på ratten.

 • Skick exteriör:

  Karossen är i utmärkt skick, raka paneler med bra panelavstånd. Inga tecken på rost och underredet är rent och fritt skador. Lacken är fin och välskött, med endast små märken som knappt syns. Kromet är rent och blankt. Stenskott på vindrutan. Tätningslist på passagerarsidan sliten.

 • Skick helhet:

  En ren fröjd att köra, den ger massor av "leenden per mil" och den får mycket beröm för sitt slående utseende. Rolig bil som samtidigt är en lovande investering för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-10-12
Ursprungsbesiktning: 1975-07-22 (typbes) (Ombes:20210527)
Datum i trafik första gången: 1975-09-12
Senast godkända besiktning: 2021-09-23
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG