Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 B Sport (B16B/86Hk) — 1960

Körsbärsröd originalkulör och B16B-sport-motor med sjungande dubbla SU-förgasare, allt i mycket fint skick. Det kan väl knappast blir bättre.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo PV Sport med B16 motor har varit underskattad bland entusiasterna. Här i ett renoverat exemplar som nog övertygar även skeptikern. Vill man fortsätta på den inslagna vägen kan man montera ny kylarmaskering och nya stötfångare, kanske med amerikabågar"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15451
VILHELMINA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 B Sport ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo PV Sport med B16 motor har varit underskattad bland entusiasterna. Här i ett renoverat exemplar som nog övertygar även skeptikern. Vill man fortsätta på den inslagna vägen kan man montera ny kylarmaskering och nya stötfångare, kanske med amerikabågar"

Beskrivning

Norrlandskörd Volvo Sport som efter renovering stod besiktad och körklar sommaren 2020. Ägaren är Volvoentusiast med erfarenhet av PV renoveringar. När han inledde renoveringen 2019 hade bilen stått avställd sedan 1980. Karossen är helt renoverad och mekaniken likaså. Bilen är fin och tål samtidigt att köras. Även på grusväg. Bilen har 5 registrerade ägare enligt Transportstyrelsen, men endast 1 brukare sedan 1980. Original instruktionsbok och domkraft saknas. Mätarställningen visar 327 mil. Dessa mätare snurrar runt på 10 000 mil och vi misstänker att bilen gått 20327 mil med tanke på att den slutade brukas 1980. Ägaren låter nu bilen gå vidare till förmån för sina andra projekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  03284 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg och konstläder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helt genomgången tekniskt. Renoverad B16 motor, borrad 0.30, slipad vev och renoverad topp, samt även renoverad 4-växlad växellåda. Utrustad med nytt tvåtums sportavgassystem. Renoverade bromsar. Ny bränsletank. Kort sagt, det är bara att vrida på nyckeln och köra.

 • Skick interiör:

  Ny inredning i originalutförande. Omklädda säten, nytt innertak och ny gummimatta. Möjligen skulle innertaket kunna sträckas upp något runt bakrutan. Något sliten instegslist på förarsidan. Varvräknaren är ej inkopplad. Fint bagageutrymme med nya sidopaneler. Original bagagerumsmatta med normalt slitage.

 • Skick exteriör:

  Renoverad kaross, man monterade även nya skärmar i samband med lackeringen 2020. Lackeringen är fin, den har några dammkorn men det är inte utmärkande och försvinner efter en maskinpolering. Fina blanklister. Stötfångarna är i gott bruksskick. Se bilder. Kylarmaskeringen har några mindre bulor. Se bild. Utrustad med 5,5 tums sportfälgar.

 • Skick helhet:

  Fint renoverad bil som med obetydliga anmärkningar. Helhetsintrycket ligger kvalitétsmässigt i det övre spannet av av vad man kan förvänta sig av en välrenoverad PV B16 Sport.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-12
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-06-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Första serien (A) av PV544 tillverkades mellan 1958-1960 och var den mest sålda med 99 495 bilar tillverkade. Den första Sporten kom 1958 och hade den starkare B16B-motorn på 85. Den starkare motorn med bland annat dubbla förgasare var från början vikt enbart för USA-marknaden men i slutet av 1958 stod det klart att den gick att sälja även på hemmamarknaden, utan att importavgifterna i USA skulle höjas. Volvo PV började tillverkas 1947, då med beteckningen 444, och den sista PV 544:an lämnade bandet 1965 efter sammanlagt 440 000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vilhelmina

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG