Visa alla bilder

Volvo 744 GLT 2.3 — 1988

En svensk klassiker i ett välbevarat skick med låga mil och få ägare.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk GLT-vagn i ett välbevarat och omhändertaget skick. Sedan 2004 har service skötts regelbundet av en och samma tekniker på Bilia Södermalm, där servicehistoriken finns bevarad. Enbart 3 brukare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15458
SOLNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 744 GLT ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk GLT-vagn i ett välbevarat och omhändertaget skick. Sedan 2004 har service skötts regelbundet av en och samma tekniker på Bilia Södermalm, där servicehistoriken finns bevarad. Enbart 3 brukare."

Beskrivning

I slutet av 80-talet skulle en bil ha mörkgrå lackering och ombonad plyschklädsel, var det dessutom en Volvo med GLT-emblem och utrustning, var det många rätt.

Den här vagnen har omhändertagits av samma ägare sedan 1989. Ägarens ålder har medfört allt mer av stillastående senaste året men fortsatt väl omhändertagen och varmgaragerad, som alltid.

Vid foto- och provkörningstillfället var bilen utrustad med vinterfälgar, dock knappt vinterkörd. Original aluminiumfälgar medföljer. Bilen är utrustad med dragkrok, larm, uttagbar radio/bandspelare (funktion ej testad) samt original gummimattor. Original instruktionsböcker, handlingar, servicebok samt dubbla nycklar och larmdosor medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-15 
 • Avläst mätarställning
  148 780 km 
 • Kw / hk
  117 / 159 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plyschklädsel i mörkrött 
 • Färg
  Mörkgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen förefaller vid god vigör men skulle må bra av en genomgång , då den körts lite de senaste året. Bilen har enligt uppgift fått en ny motor, via försäkring, efter ett haveri vid ungefär 6.000 mil. Servad av samma mekaniker i åratal, han menar att bilen är mycket fräsch och regelbundet servad. Kamrem etc. bytt 15/10-2020 vid 14.800 Mil. Ägaren har varit mån om sin bil och funktion. Larm fungerar, lås med kedja vid batteriet, special låsskydd vid tanklock. Vid inspektion fanns inte möjlighet att noggrant kontrollera underrede men bilen är rostskyddad och ser fin ut.

 • Skick interiör:

  Såväl stolar, dörrsidor och övrig inredning samt innertak i ett fint välbevarat skick. En genomgång och klädseltvätt kommer att skapa en inredning i toppskick.

 • Skick exteriör:

  En tvätt och polering kommer att göra susen och ta fram det fina skicket. På huven framtill finns ett "krafsmärke" från ett djur och ett mindre dörruppslag vid höger framdörr, i övrigt i ett fint välbevarat originalskick med något stenskott. Nu plåtfälgar, aluminiumfälgar med små kantstörningar samt originalgrill medföljer.

 • Skick helhet:

  Med små medel bör man här kunna få en riktigt fin klassiker av en klassisk Volvo 740 GLT 16V från 1988.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-03-02 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-05-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-15
Senast godkända besiktning: 2022-06-15
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

De flesta av oss har någon gång ägt, kört, åkt i och/eller har minnen av en Volvo 740, en riktig svensk klassiker. Den nya 700-serien lanserades 1982, först som sexcylindrig premiumbil. År 1984 presenterades så den fyrcylindriga folkbilen, Volvo 740. Först ut var en GLE-version med insprutning och 129hkr. Därefter kom den verkliga volymbilen , GL med förgasare och 112 hkr.

Hösten 1987 presenterades GLT-versionen med 16 ventiler och två överliggande kamaxlar. Vår älskade "sossecontainer" kom att tillverkas tom 1992 i en mängd olika versioner, både som sedan och kombi. Den ersattes av en uppdaterad version i och med 900-serien.

Efter år av hektiskt familjeliv och hårt arbete i yrkestrafik decimeras nu raskt beståndet av dessa trotjänare. För de som vårdats och överlevet, tar nu en ny era vid som entusiastbil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Solna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG