Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1300 — 1969

Klassisk VW-bubbla av bra årgång.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bruksbubbla man gillar. Går bra i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15317
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bruksbubbla man gillar. Går bra i motor och växellåda."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare i februari 2022 med defekt motor. Motorn har nu bytts till en 1500-motor som också är av årsmodell 1969 och i samband med detta byttes även kopplingen. Motorn är genomgången och servad och fungerar som den ska. Förgasaren är renoverad och bilen har en ny bränslepump och ett nytt batteri. En VW-bubbla i ett körklart bruksskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-03-28 
 • Avläst mätarställning
  86432 km 
 • Kw / hk
  30 / 41 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl / Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor och drivlina. Bagageluckan öppnas med skruvmejselhandtaget synlig i bild då knoppen har lossnat.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett normalt bruksskick. Förarstolens tyg är lappat i ryggstödet, se bild.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering och har några små bucklor och sprickor i lacken.

 • Skick helhet:

  En körklar VW i bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-04
Ursprungsbesiktning: 1969-03-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-03-28
Senast godkända besiktning: 2018-10-05
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

VW-bubblan började säljas i Sverige 1948 och utvecklades lite varje år. I mitten av 60-talet gick man över från 1200 motor till 1300 motor och runt 1965-1966 fick bilen en mängd detaljförbättringar och starkare motor men behöll det gamla utseendet med smala kofångare och liggande lampor.
En rejäl uppgradering skedde av Volkswagen typ 1 1968. Det mest märkbara var kraftigare högre placerade stötfångare. Med mer lodräta strålkastare fram, nya bakljus och utvändigt tanklock var detta år ett med många nyheter. Detta är också året när bilarna får 12-volts elsystem, tryckknapp till luckan fram och bättre bakvagnsupphängning. Ventilationssystemet var också nytt med friskluftsintaget i nosen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG